Published On: Rab, Des 2nd, 2020

Ati2 Longsor di Jalan Jalur Bandung – Cianjur

Share This
Tags
musibah taneuh Longsor di jl Cianjur. / Dok. BNPB Indonesia

Cicalengka .Sundanews.net – Longsor datang deui nutup jalur pokok wetan Cianjur – Bandung, Jawa Barat, tepatna di Desa Sukabakti, Kecamatan Naringgul anu nembe sababaraha poe tiasa dilangkungan kandaraan sacara normal, katutup longsor taneuh nyampur batur anu beda- beda ukuran sapanjang 7 meteur.salasa 01/ 12 /2020 22 :15 WIB

Sakertaris BPBD Cianjur, Irfan Sopyan waktos dihubungi nyaurkeun dugi ka ayena pihakna masih berkordinasi sareung dinas anu teurikat di pemkab, propinsi jeung pusat, kanggo ngabuka deui jalan nasional anu ngahubungkeun wilayah  wetan Cianjur jeung Kabupaten Bandung.

“Nembe sababaraha poe kamari jalan ieu teh tiasa di anggo / di langkungan ku kandaraan, Euntos katilu kalina kajdian longsor ieu di tempat anau sarua. Ayena , sadyana warga + BPBD masih ngantosan alat berat kanggo proses ngabersihan ,nyingkirkeun material longsor anu nutup sawareh jalan

Henteu aya korban Jiwa atawa karugian materil dina musibah anau tos tilu kali kajadian ieu,dina sabulan teurakhir, namung akibat longsor arus lalulintas anu cukup maceut majeung ka sore, heunteu tiasa lewat,kusabab kandeulna taneuh longsor anu luhur dugikeun teu tiasa di langkungan ku mobil nyakitu deui motor.

Sementawis Kapala Desa Sukabakti, Tatang, nyaurkeun kajadian longsor ieu akibat hujan anu ageung sareung angin, dugikeun ka jadi sabab jungkrang rawan longsor di sisi jalan nasional,ambruk, nutup sabagian ageung jalan.

Akibatna arus kandaraan Bandung anu nuju ka Cianjur atawa sabalikna, kahambat kusabab longsoran anu panjang nutup jalur pokok antar kabupaten anu katilu kalina, Masyarakaat langsung ngalaporkeun ieu longsor ka dinas anu teurikat ngalangkungan Kecamatan Naringgul.( Cirebonraya.com)- Jajang Jamaludin S.N

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>