Published On: Sel, Des 1st, 2020

Acara Haol Tuan syeh abdul Qodir jaelani anu ka 62 di Tangerang Dibubarkeun sareung Polisi Klaim entos ngingeutan Prokes Masa Acara Haol di Tangerang

Share This
Tags
/Aparat cobi ngabubarkeun rebuan warga anu kadung ngumpul dina haol Tuan Syekh Abdul Qadir Jaelani di Ponpes Al-Istiqlaliyyah, Kabupaten Tangerang,. (Foto: Dok.Polda Serang,

Cicalengka, Sundanews.net — Haol atawa pangingeut ngantunkeunna Tuan Syekh Abdul Qadir Jaelani di Pondok Pasantren (Ponpes) Al-Istiqlaliyyah, Kabupaten Tangerang, Banten, di hadiran rebuan warga ti tiap penjuru Indonesia. Polda Banten ngaklaim entos ngupayakeun ngingeutan nerapkeun protokol kasehatan (prokes) Covid-19.
Ngalirik tina video jeung foto  CNNIndonesia.com, rebuan warga katinggal minuhan mesjid jeung lingkungan sakitarna heunteu aya jarak aman. kakuping sora spikeur ti panitia acara haol supados nganggo masker jeung nerapkeun protokol kasehatan lainna. 
Kapolda Banten Irjen Pol Fiandar, Wakapolda Banten Brigjen Pol Ery Nursatari, Danrem 052/Wijaya Krama Brigjen TNI Purwito Hadi Wardhono hingga Bupati Tangerang, Ahmed Zaki Iskandar  ngiring turun ka lokasi kanggo ngingeutan tamu ondangan ngagunakeun masker, jaga jarak, dugi ka wawasuh panangan.

Pihak kapolisian oge ngajeulaskeun yen panitia atos ngadamel tanda tempat calik, supados aya jarak diantara tamu anu hadir.(Seusuai protokol kasehatan)

“Pribados sadayana nyuhunkeun ka jamaah haol supados teteup disiplin ngalaksanakeun protokol kasehatan. Hal ieu ngamungkinkeun jamaah jaga jarak pas calik kusabab tos aya tandana,” Saur Kapolresta Tangerang Kombes Pol Ade Ary Syam Indradi, anu dikirimkeun Kabid Humas Polda Banten Kombes Pol Edy Sumardi, Senen (30/11) pas wengi.

Pengamanan jeung upaya panerapan prokes Covid-19 ngalibatkeun 800 personel dari Polri, TNI, hingga Satpol PP Kabupaten Tangerang. Bahkan, aya ratusan santri jeung masyarakat anu di uihkeun ku Satgas Covid-19 Kabupaten Tangerang.

aranjeunna asal ti Serang, Pandeglang, Lebak jeung wilayah lainna anu bade nghadiran haul Syekh Abdul Qodir Jaelani ka-62 di Ponpes Al-Istiqlaliyyah.

Di leubeut video dokumentasi Polda Banten oge, Kapolresta Tangerang nyeupeung mikrofon teras nyuhunkeun ka jama’ah kanggo nerapkeun prokes, sepertos nganggo masker jeung sajabana.

“Ngajaga jarak atawa heunteu pacakeut mangrupikeun bagian tina palaksanaan protokol kesehatan,” teranganna Edy Sumardi ngaku personierna oge ngupayakeun kanggo ngabubarkeun riungan masa. Teras ti pihak panitia oge entos ngalakukeun lengkah antisipasi supados heunteu aya karumunan, sepertos nayangkeun haol ngalangkungan media sosial (medsos).

Kumaha carana supados teu hadir ka ponpes jeung nyaksikeun lewat virtual oge entos dilakukan ku panitia sareung Satgas covid-19. perkara ieu kanggo ngahindarkeun ayana cluster enggal virus Corona di Banten.

“Bejaan/ ajakan sacara persuasif ti tilu pilar kamtibmas Kabupaten Tangerang, supaya massa haol ngabubarkeun diri jeung tertib ,supados ngajauhkeun tina potensi panyeubaran covid-19.sadayana ngaapresiasi ka Abah Uci ‘ Abuya Uci Cilongok ‘ anu nyelenggarakeun haul Syekh Abdul Qodir secara virtual,” Saur Edy, lewat peuseun singkatna. ‘ CNN Indonesia ‘- Jajang Jamaludin S.N

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>