Published On: Sen, Nov 30th, 2020

Pamarentah Bakal Ngabebas keun vaksin corona ( covid 19) Tina Pajak !!!

Share This
Tags
Ilustrasi / Foto : iStock

Cicalengka ,sundanews.net- Kameunterian Kauangan (Kemenkeu) ngabebaskan pajak impor vaksin Corona (COVID-19). Fasilitas fiskal luhur impor barang anu diperlukeun, dina ngayakeun vaksin jeung palaksanaanana vaksinasi dibagikeundina jero rangka ngananggulangan pandemi COVID-19.

Insentif eta dituangkeun dina Peraturan Menteri Kauangan (PMK) Nomor 188/PMK.04/2020 perkawis pambagian Fasilitas Kepabeanan jeung / atawa Cukai sarta pajak Impor ngayaan Vaksin Dijero Rangka Pananganan Pandemi Corona Virus Disease 2019 (Covid-19).

“Fasilitas anu dibikeun nyaeta ka Pemerintah Pusat, Pemda, Badan Hukum, atau Badan Non Badan Hukum anu meunang panugasan atawa anu di tunjuk ku Kamenterian Kesehatan,” Saur Direktur Kepabeanan Internasional Antar Lembaga Bea Cukai, Syarif Hidayat ngalangkungan kateurangan anu ditulis Senin (30/11/2020).

Fasilitas fiskal diberekeun dina impor vaksin, bahan baku vaksin, jeung paralatan anu diperlukeun disajero produksi vaksin, sarta paralatan kanggo palaksanaan vaksinasi dina rangka penanganan COVID-19. Hal eta mangrupikeun upaya ngagancangkeun dina kapastian ngaayaan vaksin jeung palaksanaan vaksinasi COVID-19 di Indonesia.

Pamarentah oge ngagampangkeun mangrupikeun fasilitas prosedural kanggo pangaluaran barang jeung pelayanan rush handling, kanggo ngjeungkeun permohonan jeung dokumen peulengkap pabean sarta nyerahkeun jaminan. Jaminan heunteu dipeuryogikeun saentos kaluar Surat Kaputusan Menteri Kauangan (SKMK) dibebaskeun, izin lartas entos dicumponan, jeung heunteu perlu dilakukeun pamariksaan fisik .(detikcom).- Jajang Jamaludin.S.N.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>