Published On: Rab, Nov 4th, 2020

Lembur Hade Pisan( Kampung Inovatif pangolahan Runtah)

Share This
Tags
Upk rw 17 Kampung Jati Baru Cilengkrang Kab.bandung (Asep rias santana)

Sundanews.net , Cicalengka ( – Kampung Inspirasi anu tempatna di RW 17 Kalurahan Jati endah, Kacamatan CilengkrangKabupaten Bandung ngagaduhan tempat anu digunakeun khusus kanggo ngolah runtah ti warga sakitarna,anu jumlahna teh 580 Keluarga satiap KK na.

Nanjeurna kampung inspirasi ieu ti taun 2015, anu di luluguan ku H.Wawan,Istrina sareung kg Asep sopian. Lembur ieu ngagaduhan nami Unit Pengelolaan Kebersihan (UPK) Mandiri III. unit ieu,mung di kalola ku hiji padamel, namina kang Asep Sopian. Ngolahna runtah di lembur Jati Baru, kabupaten Bandung, tiasa ngajanteunkeun inspirasi kanggo lembur nu sanesna.

Obrolan / guyon H.wawan,kg asep Rias ( pangurus komunitas Asep-asep) ,kg asep sopian jeung wakil redaksi sundanews.net ‘ Jajang Jamaludin’ sakedap,saeutik anu di bahas tapi ngenaan pisan eta obrolan teh , obrolanna teh kieu ; Pak Haji,reusep carana ieu ngalola Masyarakat,jeung runtah jadi tiasa kieu kumaha ? waleuran Pak haji ; robah pola pikir ti diri urang nyalira heula…….tong waka ngemut kana materi nu penting ulah miceun runtah sahoyongna,kudu ingeut kana dampakna.

sangeum kang Asep sopian Lamun jalmi bade terjun kanu runtah ulah waka ngemutan Hasil mangrupikeun Materi (Artos),insyaallah da materi mah nuturkeun

Hasil usaha sabar,tawakal,ikhtiar na H.wawan,Istrina sareung kang Asep sopian,oge inisiatif warga jeung kaaktifan unit pengelolaan kabersihan,kampung ieu kenging panghargaan lingkungan hirup tahun 2017,Alhamdulillah Luar,leubeut negri oge tos sarumping ka kampung Jati Baru kec cilengkrang ieu kusabab janteun kampung inspirasi.( Jajang jamaludin -sundanews.net ‘pikeun kamajuan Bangsa’ )

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>