Published On: Ming, Agu 23rd, 2020

Curug Cinulang Cicaléngka Kabupaten Bandung

Share This
Tags

Cicaléngka, Sundanews.net – Curug Cinulang atanapi sok diseubat deui Curug Sindulang anu alamatna – Cicaléngka Sindang Wangi, Sindulang, Cimanggung, Sumedang, Jawa Barat, 45364, Pangaos Tiketna: Rp10.000  pakir kandaraan Rp 5000-10000 Rupiah ngawitan Buka ti Tabuh  08.00 – 17.00 

Cai Nyurug janteun kaéndahan nyalira ti satiap tempat. Cai Nyurug jeung sajuta pesona ti Jawa Barat salah sahijina nayaeta Curug Cinulang / Sindulang. Disebat Curug Sindulang kusabab lokasina aya di Désa Sindulang. Kaunikan curug ieu teu aya sanés ngagaduhan hiji curug tapi dua curug anu padeukeut.

Cai Nyurug ieu kakoncara ti kalangan wisatawan. katut wisatawan asal Taneuh Sunda. Sok sanaos perobihan teuacan sapinuhna, tapi curug Cinulang janteun buruan wisata

Kaéndahan Curug Cinulang digambarkeun dina kawih anu dikawihkeun ku panyanyi Sunda anu Namina; Darso. kawih Bahasa Sunda ieu nggambarkeun pohara éndahna Curug Cinulang. anu ngagaduhan cai terjun padeukeut sarta alam anu éndah.

Sakian lami Curug Cinulang teu aya robihna mung alakadar di peuliharana, sairing jalnna waktos Alhamdulillah Cinulang di benahan Dorongan ti Désa Tanjungwangi, Kacamatan Cicaléngka, Kabupatén Bandung, Pemkab Bandung, Perhutani, ngalangkungan Dinas Pariwisata sareng Budaya

“Sairing pambeunahan Alun-alun sareung Terminal Cicaléngka, anu hampir sami-sami sasareungan jeung Curug Cinulang waktos éta di benahan ( Di alusan), alhamdulillah.

Samantara kanggo Curug Cinulang, sareng sarana aksés jalan ogé entos réngsé dibeton. semeuntawis ieu sababaraha hiji saung, bangunan di Curug Cinulang nuju prosés finishing, saur panjaga Curug Cinulang

Sabab kitu pihak pangurus lumajak kasadayana warga masarakat Cicaléngka hususna Sindang Wangia, kanggo ngiring ngajagi dina ngajagi Kabersihan, Kaamanan, Katartiban kanyamanan pangunjung, ngembangkeun destinasi wisata Curug Cinulang ieu sasareungan

Anu insyaallah Pamimah Pangunjung Curug Cinulang seueur, perékonomian masarakat ogé bakal ngiring naék”, saur Luthfi Anggota Déwan urang Cicaléngka, pangalolana ayeuna langsung ku Disparbud Kab. Bandung, mudah – mudahan langkung propésional dina ngalolana ngabangun, ngembangkeun wisata Curug Cinulang ngagunakeun bantuan kauangan tina APBD Jabar saageung Rp 2,7 miliar kanggo ngabiayaan konstruksina téh” (ZonaBandung.com)

“Curug Cinulang ngagaduhan dua cai terjun anu luhurna ±50 meter, jarak antara curug ±30 meter. Cai anu hérang, pamandangan anu éndah, nyandak urang jadi tenang jeung damai dina nalika ngani’mati Curug. Nyurugna cai anu ageung, tarikna cai anu ngalir, pangunjung biasana ngojay ngarasakeun aliran Cai Curug anu ngalir

“Curug Cinulang ngagaduhan dua cai terjun anu luhurna ±50 méter, jarak antara curug ±30 méter. Cai anu hérang, pamandangan anu éndah, nyandak urang jadi tenang jeung damai dina nalika ngani’mati curug. Nyurugna cai anu ageung, tarikna cai anu ngalir, pangunjung biasana ngarasakeun aliran cai curug anu ngalir éta (Jajang Jamaludin)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>