Published On: Sab, Mei 30th, 2020

Bantuan Sosial Tunai Warga Terdampak Covid-19 Tahap kahiji Cair Awal Juni

Share This
Tags

Cicaléngka, Bandung – Sundanews.net – Bantuan Sosial Tunai (BST) tahap kahiji kanggo wargi terdampak Covid-19 atos dicairkeun. Bantuan kasebat dibikeun ku pamaréntah kanggo tiasa dimangpaatkeun pikeun wargi nu keuna dampak Covid-19.

Dikutip PR ti sumber berita Antara, perkawis kasebat ditepikeun ku Diréktur Jénderal Pananganan Fakir Miskin (Dirjen PFM) Kamenterian Sosial (Kemensos), Asép Sasa Purnama.

” Rencana awal Juni tahap kahiji BST atos tiasa dicairkeun pikeun kulawargi panarima mangpaat (KPM),” saur Asép poé Rebo, wanci ngalakukeun monitoring sarta supervisi BST di Kabupaten Indramayu.

Asep ngomong, ayeuna dana BST tahap kahiji atos aya di kantor PT Pos Indonésia. Aranjeun kantun nungguan paréntah pencairan ti pamaréntah.

” Sedengkeun kanggo tahap kadua, lamun luyu jadwal éta minggu katilu sasih Juni,” cenahna.

Tiap KK meunang BST sagedé  Rp 600.000 tiap sasih salami 3 sasih, salila mangsa pandemi Covid-19.

Samentara data KPM panarima BST di Propinsi Jawa Kulon a.070.758 kulawargi.

” Dina panyaluran BST,  lian ti  PT Pos Indonésia, urang ogé ngagunakeun Himpunan Bank Milik Nagara,” tuturna.

Kemensos nargetkeun jumlah panarima BST sakumna Indonésia dina mangsa pandemi Covid-19 ieu ngahontal 9 juta KPM.

Ti data kasebat, PT Pos Indonésia mengkover kira-kira 8,3 juta KPM sarta sésana disalurkeun ku Himbara.

Samentara éta,panyaluran bantuan sosial tunai (BST) kanggo wargi Désa Tenjolaya, Désa Dampit sarta Désa Sindang Wangi, Kacamatan Cicaléngka, Kabupaten Bandung, atos dicairkeun. Pambagian atos dilakukeun  di Desa Dampit, Kacamatan Cicalengka, Kabupaten Bandung. (Jajang Jamaluddin)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>