Published On: Kam, Mei 14th, 2020

Masarakat Kénging Mudik Lokal Wanci Idulfitri

Share This
Tags

Jakarta, SundaNews – Masarakat diidinan “mudik lokal” wanci perayaan Idulfitri sapanjang henteu kaluar ti wilayah Jabodétabék.

Kepala  Operasional Korps Lalu Lintas Polri Komisaris Besar Benyamin ngomong teu aya larangan kanggo indit-inditan di jero wilayah Jabodétabék.

“Jadi lamun cicing di Tangerang teras hoyong silaturahmi ka imah kulawargi di Bekasi éta kenging , ” sanggem Benyamin, poé Kemis.

Nurutken anjeunna masarakat anu indit-inditan kedah angger ngiring aturan pembatasan sosial berskala Besar (PSBB).

Aturan anu dimaksud di antawis wajib ngagunakeun masker, Kandaraan ngan kenging dilebetan tutumpangan maksimal 50 persén ti kapasitas penumpang, sarta henteu ngarumpul di tempat umum langkung ti lima jalmi.

Aturan yang dimaksud antara lain wajib menggunakan masker, kendaraan hanya boleh diisi ditumpangi maksimal 50 persen dari kapasitas penumpang asli, dan tidak berkerumun di tempat publik lebih dari lima orang.

“pikeun anu ngarempak hukum sanksina saluyu kalawan aturan anu ditetepkeun ku pamaréntah daerah,” ceuk Benyamin.

Sedengkeun dumasar Aturan Gubernur Nomer 41 taun 2020, aya tilu jinis sanksi kanggo masarakat anu henteu ngagunakeun masker sarta pikeun nu ngarumpul.

Adapun berdasarkan Peraturan Gubernur Nomor 41 Tahun 2020, ada tiga jenis sanksi bagi masyarakat yang tidak menggunakan masker dan berkerumun.

Hukuman kasebat nyaéta teguran tertulis, gawé sosial mangrupi ngabersihan sarana pasilitas umum kalawan make rompi, saterusna denda sakedikna Rp.100 rébu.

Samentara éta, Benyamin negeskeun larangan mudik anteur-wilayah lumangsung kénéh.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>