Published On: Ming, Mei 3rd, 2020

Keur Kaayaan Wabah Covid-19, 81 Rébu Leuwih Wargi Kabupatén Bandung Kacaahan

Share This
Tags

Jaba kudu tahan di tengah wabah covid-19, leuwih 81.000 wargi kabupaén Bandung jadi korban caah.

Soréng, SundaNews.net – Sakumaha dilaporkeun Antara, saprak 30 April caah ngeueuman sabagéan Kabupatén Bandung, kalayan 24.898 kulawargi, anu kabéhna 81.088 jiwa.

Caah kacatet surut di 5 kacamatan, poé saptu, 2 Méi 2020, di antawisna Dayeuh Kolot, Balé Éndah, Bojongsoang sarta Banjaran.

Nyutat data ti Badan Penanggulangan Bencana Daérah (BPBD) Jawa Barat, caah Kabupatén Bandung ogé ngeueuman 21.888 imah wargi, 46 sakola, 96 tempat ibadah, sarta 27 pasilitas umum lianna.

Manajer Pusat Pengendalian Operasi Penanggulangan Bencana (BPBD) Jabar nepikeun, 1.710 wargi Désa Bojongsoang, Bojongsari, Tegal Luar, di Kacamatan Bojongsoang ngungsi.

Caah ogé narajang Kalurahan Andir sarta Kalurahan Balé Éndah di Kacamatan Balé Éndah, ngakibatkeun 7.907 imah, 35 tempat ibadah, sarta 7 sakola kakeueuman saluhur 20 dugi 220 cm.

Akibat caah ieu, 9.208 kulawargi anu seueurna  33.252 jiwa sarta maksa 21 kulawargi anu lobana 91 jalmi ngungsi  ka Kacamatan Balé Éndah.

Di Kacamatan Dayeuhkolot, caah ngeueuman Désa Dayeuhkolot sarta Citereup sarta Kalurahan Pasawahan, berdampak dina 8.719 kulawargi anu ngawengku 26.078 jalmi sarta maksa 33 kulawargi anu sakabéhna 96 urang ngungsi.

Saloba 7.907 imah, 8 tempat ibadah, 20 sakola, sarta 7 pasilitas umum kakeueum saluhur 10 dugi dua méter di Kacamatan Dayeuhkolot.

Jaba ti éta, caah ngeueuman Kampung Muara, Désa Banjaran Wétan, Kacamatan Banjaran, ngakibatkeun 215 imah wargi kakeueum sarta hiji imah wargi ruksak.

Caah ogé ngawengku Désa Batukarut di Kacamatan Arjasari, nyebabkeun 143 imah wargi kakeueum saluhur 10 dugi 150 cm sarta berdampak dina 143 kulawargi nyaéta 575 jiwa.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>