Published On: Jum, Mei 1st, 2020

Bank Indonésia Nyiapkeun Kaperluan Artos Tunéi Rp157,96 Triliun Salila Romadon

Share This
Tags

Diréktur Éksékutif kepala Departemén Pengelolaan Uang Bank Indonésia Marlison Hakim ngomong kaperluan duit kontan kasebat turun sagedé 17, 7 persén (yoy) dibandingkeun periode taun ka tukang

Jakarta, SundaNews.net.-  Bank Indonésia (BI) komitmén nyiapkeun kaperluan artos tunéi (outflow) sajumlah Rp157,96 triliun dina periode Romadon sarta Idulfitri taun ieu anu ngawengku Rp142,3 triliun artos kertas pecahan geudé, Rp15,58 triliun artos kertas pecahan alit, sarta Rp. 0,08 triliun duit logam récéhan alit.

Diréktur Éksekutif Kepala Departemen Pengelolaan Uang Bank Indonésia Marlison Hakim ngomong kaperluan artos tunéi kasebat turun sagedé 17,7 persén (yoy) dibandingkeun periode taun ka tukang.

“Kabutuhan kasebat atos neungeutan antisipasi kaperluan salila Ramadan, peré Idulfitri, sarta kawijakan jeung  stimulus pamaréntah ka balaréa salila periode penanganan akibat pandemi Covid-19, kaasup palaksanaan Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB), ” ceuk Marlison dina konferénsi pérs virtual, Kemis (30/4).

Marlison ngomong kaperluan artos tunaéi (outflow) pangluhurna dina periode Romadon sarta Idulfitri taun ieu lumangsung di daérah Jabodétabék anu kinten-kintenna sagede Rp38 triliun.

Anjeunna nambahan dina nyegah perluasan sumebarna Covid-19, BI ngingetkeun balaréa pikeun  ngagunakeun transaksi pamayaran sacara non-tunai ngaliwatan digital banking, artos éléktronik, sarta QR Code Pamayaran kalawan standar QRIS (QR Code Indonesian Standard).

“Béda jeung taun kaliwat, nengetkeun aspék kamanusaan sarta kaséhatan balaréa dina mitigasi sumebarna Covid-19, layanan panukeuran artos ka balaréa anu biasana disadiakeun ngaliwatan panyadiaan panukeuran di lokasi umum sepertos Monas sarta pasar tradisional, mangka dina taun ieu ngan disadiakeun ngaliwatan lokét di bank, ” tangtos Marlison.

Patali perkawis kasebat, BI atos koordinasi kalayan ménta perbankan supados dina mikeun layanan dimaksud ngadegkeun protokol pencegahan Covid-19 dina mangsa PSBB sacara heureut anu atos ditetepkeun pamaréntah seperti pamakéan masker, pemindaian suhu awak, sarta penerapan physical distancing.

Anjeunna ngeceskeun panukeuran artos kanggo balaréa badé dilayanan ku 3.742 Kantor Cabang (KC) bank di sakumna Indonésia, anu diwangun 344 KC bank di wewengkon Jabodetabek sarta 3.398 KC bank di wilayah luar Jabodétabek kaetang mimiti ti kaping 29 April dugi 20 Mei 2020.

Kanggo kalancaran panyiapan artos tunai sarta kalancaran layanan panukeuran kasebat, BI nyusun stratégi sacara internal sarta éksternal kalawan panyediaan artos anu meujeuhna ider sarta higienis kanggo minimalisir sumebarna Covid-19 kalawan ngalakukeun karantina artos rupiah salila 14 poé sateuacan diiderkeun.

BI ogé nyemprot disinféktan dina aréa perkasan, sarana sarta prasarana, sarta neungeutan higienitas SDM sarta pakakas pangolahan artos.

Marlison nambahan pendistribusian artos ogé dipigawé sacara pas di tengah katerbatesan moda transportasi supados sakumna kantor wawakil Bank Indonésia ngabogaan pasadiaan artos sacara nominal sarta récéhan pecahan.

Sedengkeun ti sisi ékstérnal, BI ngalakukeun lengkah-lengkah kanggo koordinasi kalawan perbankan sarta penyelenggara Jasa Pangilahan Uang Rupiah (PJPUR) kanggo ngajagi kasadiaan artos di ATM kalawan kualitas saé ngaliwatan perencanaan pangeusian artos anu taliti.

BI oge nyadiakeun layanan penukeuran artos ka balaréa di lokét perbankan ku kituna balaréa gampil kanggo meunang artos, sarta mastikeun sakabéh kagiatan pengolahan artos anu merhatikeun aspék K3 (Kasehatan sarta Kasalametan pagawéan). (adz/aa)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>