Published On: Sab, Apr 18th, 2020

Nyanghareupan PSBB di Cimahi: Masarakat Madetan Kénéh Jalan, Sanksi Disiapkeun Pikeun Nu Ngalanggar

Share This
Tags

Cimahi, SundaNews.net – Nyangharepan pemberlakuan Pembatasan Sosial berskala Besar (PSBB) nu dimimitian poé Rebo 22 April 2020 ka hareup, masarakat kota Cimahi minuhan kénéh sajumlah bahu jalan di kota Cimahi.

Padahal, kasus positip corona virus disease (Covid-19) teras nambahan sarta PSBB diharepkeun  tiasa nekeun sumebarna kasus Covid-19 di Kota Cimahi.

Sajumlah bahu jalan kasampak kénéh kandaraan pasuliwer di jalan saperti biasana. Katingali kénéh  tukang ojég online di wewengkon Pémkot Cimahi dugi ka payuneun RSUD Cibabat. Wargi ogé seueur anu aya di sisi jalan, kaasup padagang kaki lima (PKL).

Wali Kota Cimahi Ajay M. Priatna nyarita, Pamaréntah Kota Cimahi keur nyusun sanksi hukum pikeun wargi anu ngalanggar katangtuan dina palaksanaan PSBB ka hareup. Saha waé nu ngalanggar perlu dibéré sanksi hukuman pikeun méré épék jera sarta ngadisiplinkeun wargi kanggo nyegah sumebarna Covid-19.

” Salila pembatasan aktivitas di luar imah ayeuna, seueur kénéh masarakat nu ngalanggar peraturan. Urang henteu hoyong PSBB ieu sia-sia, mangkana kedah aya kategesan,” cenahna réngsé rapet koordinasi sareng Forum Komunikasi Pingpinan Daérah (Forkominda) Kota Cimahi di Jalan Karya Bakti Kel. Cigugur Tengah, Kec. Cimahi Tengah, Kota Cimahi, Saptu 18 April 2020.

Ajay ngajelaskeun, dumasar pangajuan PSBB di Kota Cimahi nyaéta sairing ningkatna kasus anu kakonpirmasi  positip Covid-19 sarta ningkatna angka ODP sarta PDP.

” Catetan urang aya 30 nu kakonpirmasi positip Covid-19. Ieu pikahariwangeun pisan, ku kituna kedah aya usaha teges pikeun nyegah sumebarna,” sanggemna.

ayeuna, katangtuan sarta hukuman kanggo pelanggar nuju dirumuskeun. Ajay nyontoan, industri anu angger ngajalankeun operasional salila PSBB wajib ngabekelan pagawé kalawan surat idin damel jeun wajib ngalakukeun rapid tést mandiri.

” Pabrik kenging buka, asal taat ka aturan. Seperti rapid tést pikeun pagawé, teras surat idin angger damel. Pikeun pagawé nu  umur 50 taun ka luhur supaya Work From Home (WFH) waé, sabab  langkung rentan terpapar,” kedalna.

Patali angkutan online, pihakna ngusulkeun henteu ngangkut panumpang jalmi. Nanging kenging nampi orderan pangiriman pakét sarta leueutan.

” Ojol kenging kénéh beroperasi, asal henteu ngangkut panumpang jalmi. Réstoran ngan ngaladénan talatah anteureun,  toko ritél ogé angger buka ngam diwatesan waktuna maksimal dugi jam 17.00 WIB. Lamun ngarempak aya hukuman teges. Margi éta, urang ngaharepkeun sakumna balaréa disiplin wanci PSBB ku kituna corona henteu deui ngembang,” tangtos na. (Mardiah/pr)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>