Published On: Sab, Apr 18th, 2020

Bandung Raya Badé Nerapkeun PSBB Mimiti 22 April 2020

Share This
Tags

Menteri Kaséhatan Terawan Agus Putranto atos nyatujuan bongbolongan panerapan PSBB pikeun nyegah sumebarna Covid-19 dina poé ieu.

Bandung, Cakrabuananews.com – Gubernur Jawa Barat Ridwan Kamil nyatakeun badé nerapkeun pembatasan sosial berskala besar (PSBB) di Bandung Raya mimiti poé Rebo, 22 April 2020.

Kaputusan éta dikaluarkeun sanggeus Menteri Kaséhatan Terawan Agus Putranto nyatujuan usulan penerapan PSBB pikeun nyegah sumebarna Covid-19 dina poé ieu.

PSBB rék lumangsung salila 14 poé sarta tiasa diperpanjang lamun aya kénéh anu katépaan virus di tengah masarakat.

“Pikeun PSBB persiapan atos 100 persén ti sisi téknis saperti ti kapulisian, TNI, logistik sarta séjénna.  Ngan diperlukeun sosialisasi ka masarakat,” ceuk Ridwan Kamil dina konferénsi pérs di Bandung, Jumaah.

Aya kira-kira 9 juta tepi 10 juta masarakat anu terdampak PSBB di kota Bandung, Kabupatén Bandung, Kabupatén Bandung Kulon, Cimahi sarta Kabupatén Sumedang.

Pemprov Jawa Barat rék geura nyalurkeun bantuan sosial ka masarakat.

Jaba ti éta, Pemprov Jawa Barat ogé badé ngalakukeun tés masip pikeun monitor sumebarna kasus  Covid-19 di tengah masarakat.

“Jawa Barat tos mésér pakakas rapid tést ti Koréa Selatan, ieu rék ngaronjatkeun kapasitas ti 140 tés sapoéna tepi ka 2 réu sampel sapoéna ceuk Kang Émil, sapaan Ridwan Kamil.

Lian ti Bandung Raya, PSBB atos leuwih tiheula dilarapkeun di Jabodétabék sarta Pekanbaru.

Kalolobaan wilayah penerapan PSBB aya di Jawa Barat anu mangrupa propinsi kalawan perkara Covid-19 pang lobana kadua di Indonésia sanggeus DKI Jakarta.

Lamun ngarujuk dina Aturan Ménkés Nomer 9 taun 2020 Ngeunaan Padoman PSBB, aya sajumlah aktivitas masarakat anu badé diwatesan.

Aktivitas éta ngawengku paliburan sakola sarta tempat damel, pangwatesan kagiatan kaagamaan, pangwatesan kagiatan di tempat atawa pasilitas umum, pangwatesan kagiatan sosial budaya, pangwatesan moda transportasi, sarta pangwatesan kagaitan lianna husus patali aspék pertahanan sarta kaamanan.

Aya sajumlah pangecualian patali poin paliburan tempat damel pikeun kantor atawa instansi nu tangtu, di antarana pangladénan patali pertahanan sarta kaamanan, kaperluan pangan, bahan bakar minyak sarta gas, pangladénan kaséhatan, kaduitan, komunikasi,sarta industri. (adz/aa)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>