Published On: Jum, Apr 17th, 2020

Pasantrén Nuurush Sholaah, Parakan Muncang Ngagratiskeun Biaya Pendidikan

Share This
Tags

Parakan Muncang, SundaNews.net – Di tengah seueur keluhan ngeunaan biaya  masantrén, masih aya pasantrén anu ngagratiskeun biaya pendidikan sareng bekel santri salila masantrén nyaéta di Pondok Pasantrén Nuurush sholaah nu perenahna di bangkir, jalan Parakan Muncang, Désa Sindang  Galih, Kacamatan Cimanggung, Kab. Sumedang, Jawa Barat.

Numutkeun Pimpinan Pondok Pasantrén Habib Zaky Al-Munawar, di pasantrénna ti ngawitan ngadeg pasantrén ieu dugi ka kiwari ngageratiskeun kanu malasantrén di pasantrénna.

“Perkawis biaya atanapi bekel salila masantrén sadayana gratis,” saur Habib Zaky Al-Munawar.  

Samentara éta, Habib Nizar, anu ngaguruan silat di pasantrén éta ngungkabkeun, yén kagiatan anu di ajarna perkawis hadits, nahwu, shorop, shalawat, di antawis kagiatan di sajero/luar pasantren ogé aya kagiatan sapertos tadabur alam, maén bola, diajar silat.

Salah saurang santri, Jidni nyaurkeun jadwal ngaji diantawisna sateu acan dhuhur, ba’da dhuhur, ba’da ashar sareng ba’da isya.

“Santri-santri anu ngaos aya nu ti Rancaékék, Tasikmalaya, Jakarta, jeung sajabina”, saur Jidni. (Jajang Jamaludin )  

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>