Published On: Sel, Apr 7th, 2020

KUA Buka Pendaptaran Nikah Online Salila Wabah Virus Corona

Share This
Tags

Dirjén Bimas Islam Kamenterian Ageman, Kamaruddin Amin nyatakeun Kantor Urusan Ageman atawa KUA ngan ngaladenan pandaptaran sacara online kalawan salila dina situasi wabah virus corona kanggo para calon pangantén anu hoyong nikah dina wanci caket.

Langkah éta dicandak réngsé Kamenterian Ageman netepkeun kénéh perpanjangan sistem didamel ti imah atawa work from home (WFH) PNS dugi 21 April 2020 nyusul wabah virus corona di Indonésia.

Kanggo pendaptar anyar, tiasa ngadaptar sacara online ngaliwatan website simkah.kemenag.go.id,sanggem Kamaruddin dina katerangan resmi na, Salasa (31/3).

Kamaruddin nangtoskeun layanan pencatatan nikah angger lumangsung. tapi, layanan éta ngan dilumangsungkeun husus kanggo calon pangantén anu atos ngadaptar sateuacan kawijakan WFH.

Kanggo ayeuna, margi kawijakan WFH kanggo sadaya pagawé Kemenag dugi tingkat KUA, mangka pangladen pencatatan nikah dilaksanakeun kanggo aranjena anu atos ngadaptar” nambahan ceuk Kamaruddin.

Kemenag mengimbau para calon pangantén kanggo ngalakukeun perencanaan deui patali acara prosési pernikahan di keur wabah corona ayeuna.

Penundaan éta tiasa dipigawé supados prosési pernikahan tiasa mapan kalawan saé tanpa rempan patali wabah virus corona.

Lamun matak bisa,wanci seremonial acara pernikahan dijadwal deui ku kituna prosés na tiasa mapan dina suasana sarta kaayaan anu mending, sanggem Kamaruddin.

Sumber : koransunda.com anu dicutat ti cnn

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>