Published On: Ming, Mar 22nd, 2020

Waspaos ! Ridwan Kamil Ungkab 7 Zona Beureum Corona di Jabar

Share This
Tags

Bandung, SundaNews.net – Gubernur Jawa Barat Ridwan Kamil atanapi biasa disapa Kang Émil ngungkabkeun aya sakedikna  tujuh wewengkon di daérah Jawa Barat (Jabar) anu lebet zona beureum atanapi wewengkon sumebarna virus corona (COVID-19). Katujuh wewengkon ieu dicindekkeun dumasar kana kaayaan pasien positip di wilayah kasebat.

” Zona beureum ieu téh wewengkon-wewengkon nu aya wargi positip,” saur Émil nu dikutip CNN Indonésia, Ahad (22/3/2020).

Ridwan Kamil nyebutkeun katujuh wewengkon kasebat nyaéta Dayeuh Depok, Dayeuh Bekasi, Dayeuh Bogor, Kabupaten Bogor, Kabupatén Cirebon, Dayeuh Bandung, sarta Kabupatén Bandung.

Kang Émil nyarios yén wargi teu kedah panik kalawan ayana paméréan zona sumebarna perkawis positip kasebat.

” Depinisi ieu badé kénéh urang tarjamahkeun manawi istilah na zona beureum nanging hartina zona anu terpapar positip,” kedal na.

Kalawan kitu ayana zona beureum kasebat, pihak Pamaréntah Propinsi tiasa nyandak tindakan sepertos ngirimkeun bantuan pakakas pikeun ngajaga diri (APD) ka tanagi médis di RS sarta paméréan masker pikeun balaréa nu kakeunaan corona.

” Ku kituna bantuan logistik, kawaspadaan, komunikasi, tes proaktip seueur dipigawé di zona-zona anu positip na seueur,” teges Émil.

Jumlah perkawis positip virus Corona (Covid-19) di Jawa Barat per Juma’ah (21/3) dugi tabuh 20.15 WIB, ngahontal 55 jalmi. Data éta nunjuk dina aplikasi Pikobar atawa Pusat Inpormasi sarta Koordinasi Covid-19 Jabar.


Inpormasi di Pikobar ogé ngabéwarakeun, 5 pasién tos cageur. Sedengkeun tujuh jalmi maot. Masih kénéh data anu sami, perkawis jalmi dina pangimeutan (ODP) jumlahna aya 1.774 jalmi kalawan 813 di antarana parantos pangimeutan. Sedengkeun pasién dina pengawasan (PDP) total jumlahna 157 kalawan 45 di antarana parantos dina pengawasan.

Dinten ieu, Kang Émil dijadwalkeun hadir di Dayeuh Bekasi haturan ngalanglang kasiapan lokasi anu diwartoskeun badé dilakukeun tés virus corona anu tempatna di Stadion Patriot Candrabaga, Dayeuh Bekasi.

” Sahubungan éta, énjing isuk [Ahad ieu] Bapa Gubernur RK Jawa Barat badé hadir ka Bekasi, kaping 22 Maret 2020, tabuh 10 (isuk), nu tempatna di Stadion Patriot Candrabaga, pikeun ningali kasiapan tempat sahubungan badé dilakukeun tés massal kirang langkung 10.000 jalmi ngawidian liputan ngagunakeun masker sareng ngajagi jarak, sakumaha ondangan nu ditampi jurnalis, saptu weungi. (Jajang Jamalidin )

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>