Published On: Kam, Mar 19th, 2020

Inpormasi WHO Pikeun Nyegah Virus Korona

Share This
Tags

Sundaews.net – Disababkeun inpormasi ngeunaan Covid-19 sumebar sacara luas jeung teu tangtu asal na, WHO ngaluarkeun inpormasi bantahan sababaraha inpormasi nu sumebar di masarakat. Dina perkara ieu tong gampang percaya kalawan inpormasi ti pihak mana waé nu teu validitas resmi.

Di handap ieu inpormasi ti WHO:

  1. Iklim anu panas jeung nu beueus (lembab) saperti Indonésia teu bisa nyegah Coronavirus. Cara anu pangalusna pikeun ngajaga diri tina COVID-19 nyaéta mindeng ngabersihan leungeun. Ngaleungitkeun virus anu sugan aya dina leungeun pikeun nyingkahan inpéksi anu biasa kajadian waktu ngarampa panon, sungut jeung irung.
  2. Cuaca tiis jeung salju teu bisa maéhan coronavirus anyar.
  3. Mandi cai panas teu nyegah Covid-19.
  4. Coronavirus Anyar teu bisa dikirimkeun ngaliwatan produk atawa barang ti Cina atawan nagara mana waé anu dilaporkeun kasus.
  5. Coronavirus anyar teu bisa ditépakeun ku gigitan reungit.
  6. Ngan ngagunaleun pengering leungeun Teu épéktip pikeun maéhan coronavirus anyar. Saméméh ngagunakeun pengering leungeun, kumbah leungeun ngagunakeun antiseptik.
  7. Ulah ngagunakeun lampu ultraviolét (UV) pikeun nyestérilkeun leungeun atawa daérah  kulit lianna, sabab radiasi sinar ultraviolét bisa nyebabkeun iritasi kulit.
  8. Pakakas detéksi suhu awak teu ngajamin sanggup ngadétéksi Coronavirus. Lamun jalma nu ka inpéksi enggeus ngalaman muriang, pakakas ieu cukup kapaké. Tapi, selang waktu hiji jalma nu ka inpéksi tepi ka muriang lumangsung nyaéta 2 tepi 10 poé.
  9. Ulah menyemprotkeun alkohol atawa klorin ka sakabéh awak nu tujuanna maéhan coronavirus. Nu kudu dicatet, alkohol jeung klorin sugan aya mangpaatna pikeun disinpéksi, tapi kudu dipaké dumasar kana rékomendasi anu bener.
  10. Dina ayeuna, teu aya bukti nu nunjukkeun yén piaraan kawas anjing atawa ucing bisa kainpéksi  virus corona anyar. Tapi, salawasna dianjurkeun sok kukumbah leungeun maké sabun sarta cai sanggeus kontak jeun sato iinguan anjeun.
  11. Vaksin pneumonia teu bisa ngajaga tina Covid-19, virus ieu merkukeun vaksin husus. Tepi ka ayeuna vaksin Covid-19 teu acan kapendakan, éta masih kénéh dina tahap riset.
  12. Cai uyah teu bisa ngajaga tina inpéksi Covid-19.
  13. Bawang bodas ogé teu bisa nangtayungan anjeun tina inpéksi Covid-19.
  14. Jalma ti sagala umur boga poténsi katépaan ku Covid-19. Jalma-jalma anu umurna geus kolot jeung anu kaayaan panyakit saperti asma, diabétés, panyakit jantung, gampang katépaan kusabab kaayaan kaséhatan na.
  15. Obat-obatan antibiotik henteu épéktip dina pencegahan jeung pangobatan koronavirus. Perlu dicatet, antibiotik kagunaanna pikeun ngalawan baktéri, sedengkeun Covid-19 mangrupikeun virus.
  16. Tepi ka ayeuna, teu aya ubar husus anu dirékoméndasikeun pikeun pencegahan atawa pangobatan koronavirus anyar (Covid-19). Nanging, anu katépaan ku virus kudu ngalakukeun parawatan anu bener pikeun ngubaran.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>