Published On: Sen, Mar 16th, 2020

Bupati Bandung Disurung Ngabagikeun Bibit Rempah Ka Wargi Pikeun Nyegah Covid-19

Share This
Tags
Bupati Bandung, Dadang Naser

Soréang, SundaNews.net – Dimimitian tina invéntarisasi ambulan désa pikeun sasadiaan bibit rempah-rempah.

Hal ieu disebutkeun Anggota Komisi D DPRD Kabupatén Bandung ti Praksi Partéi NasDem Partéi Drs. H. Tarlan, M.M.Pd.

Sateuacanna anjeunna ngahargaan kabijakan pangajaran di bumi pikeun sakumna sakola.

” Kagiatan Pangajaran sareng Pembelajaran tiasa terus dijalankeun ku  ngamaksimalkeun téknologi IT , ku kituna prosés ngembangkeun kanyaho sareng padika pangajaran ngalangkungan IT tiasa langkung éfektip upami hubungan antawis guru kelas, kolot, sareng murid tiasa terpadu,” saurna waktos dihubungan, Senén,16 Maret 2020.

Pikeun murid di tingkat SMP / MTS sareng SMA / MA, saur Tarlan, perlu metodeu sederhana ngaliwatan aplikasi pesen pondok (whatsapp) antara wali kelas, guru bidang pangajaran, sareng murid.

Anjeunna ogé nambihan, éta langkung élégan upami tiap sakola tos ngembangkeun metodeu pambelajaran dina bentuk wébsite.

Iwal ti éta, Tarlan ogé nyorong kapala puskesmas, camat sareng Kapolsék pikeun ngalakukeun pangumpulan data saréng inventarisir pangelolaan ambulan.

Boh di daérah kacamatan anu dipiboga atanapi dikelola ku Pamaréntah Daérah, Pamaréntah Désa, Poliklinik masarakat, organisasi masarakat atanapi kelompok komunitas anu sanés.

Ambulan kasebut engkéna tiasa janteun pasilitas penaggulangan di tingkat anu panghandapna.

Pikeun ngawujudkeun ieu, Tarlan ogé nyorong Bupati Bandung pikeun neraskeun komunikasi langsung sareng DPRD Kabupatén Bandung supados tiasa ngagunakeun sababaraha pos anggaran husus anu sumberna ti APBN 2020 kanggo maksimalkeun prosés penaggulangan kasebut.

Ku cara éta, parobahan anggaran sacara parsial tiasa dilakukeun upami diperyogikeun pikeun pelayanan umum.

Di sisi anu sanésna, Tarlan ogé nganggap yén pencegahan Covid kalayan konsumsi rempah-rempah sapertos anu dilaporkeun, patut dicoba. Anjeunna ogé nyorong pamaréntahan kabupatén nyadiakeun bibit rempah-rempah pikeun masarakat ngalangkungan posyandu di Kabupatén Bandung

“Minangka pancegahan awal, kudu énggal diinpormasikeun ka masarakat kabupatén Bandung pikeun ngonsumsi rempah-rempah. Penyediaan tiasa kalayan masihan bibit liwat posyandu sareng ngalihkeun anggaran tina panyediaan bibit ka Dinas Pertanian anu parantos aya dina Dokumén Pelaksanaan Anggaran SKPD,” saur Tarlan.

Sumber : Pikiran Rakyat

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>