Published On: Sab, Mar 7th, 2020

Mekah Sarta Madinah Mingkin Serius Nanganan Virus Korona

Share This
Tags

Makkah, SundaNews.net – Pamaréntah Arab Saudi mingkin ngaheureutkeun sumebarna virus korona di taneuh suci. Padahal, Arab Saudi dinten Kemis (5/3)  kaliwat parantos ngumumkeun yén Masjidil Harom di Makah sareng Masjid Nabawi di Madinah ditutup tiap jam saatos salat Isha sareng bakal dibuka deui sajam sateuacan solat Fajr (subuh) unggal dinten na.

Ieu mangrupikeun tindakan pencegahan panganyarna pikeun nyegah sumebarna virus korona di Arab Saudi.

Sakumaha anu dilaporkeun Arab News, Karajaan Saudi nangguhkeun sadaya jamaah umroh dina dinten Rebo kusabab sieun sumebarna virus korona. Janten otoritas parantos ngaberesihan Masjid Harom minangka persiapan pikeun stérilisasi saatosna ngagantungkeun kunjungan jamaah umroh nu anyar.

Saurang pajabat Saudi nyatakeun yén operasi beberesih kasebut nyaéta mangrupakeun ” léngkah pencegahan samentara ” anu ” teu can kungsi aya sateuacan na. Di lanté luhur tetep kabuka pikeun salat. Nanging,dina vidéo anu diposting sacara online dinten Kemis tétéla nunjukkeun yén daérah Mataf katingali sepi ti kerumunan jamaah nu ngurilingan Ka’bah.

Daérah di sakitar Ka’bah lian na, contona tempat para paziarah ngalakukeun Sa’i nyaéta leumpang 7 kali ngurilingan di antara bukit Safa sarta Marwah malahan badé ditutup tepi larangan Umroh dicabut. Solat ngan badé dilakukeun di jero Masjidil Haram.

sajaba ti éta ngabantun kadaharan sarta inuman ka masjid ayeuna dilarang ‘ Aksés jamaah nu hayong nginum ka Zamzam samentara badé dieureunkeun.

Tempat dahar di Masjid Nabawi Madinah nu aya caket Makam Nabi Muhammad SAW sarta dua sahabat na, Abu Bakar Siddiq sarta Umar ibn Al-Khattab,ogé badé pikeun jamaah.

Parobahan kawijakan pangawasan di dua Masjid suci ieu lumangsung waktos Karajaan Saudi nuduh Iran ngaronjatkeun anceman global ti virus korona kalawan teu ngadokumentasikeun kalawan saéna kasumpingan sarta kaberangkatan ti pengunjung asing ka nagri na.

Ieu kajadian saatos Kamenterian Kaséhatan saméméhna ngumumkeun lima urang Saudis anu dinyatakeun positip pikeun COVID-19 saatos mulang ti Iran, ngalangkungan Bahrain sareng Kuwait. Aranjeunna lebet henteu ngunkabkeun yén  aranjeunna kantos di Iran.

Hiji sumber resmi di Karajaan Saudi ngecam tindakan anu henteu tanggung jawab ti pihak nu masihan ijin wargi Saudis tiasa lebet ka Iran henteu nerapkeun paspor. Arab Saudi hariwang yén maranéhna bakal nyababkeun wabah virus di nagara éta.

Sikep ieu, lanjut sumber di sisi pamaréntah Arab Saudi, mangrupikeun bukti tanggung jawab langsung Iran henteu ningkatkeun kadar inféksi sareng nyebarkeun virus ka sakuliah dunya. Numutkeun anjeunna, paripolah sapertos kitu nyababkeun anceman kaséhatan masarakat umum nu serius ka masarakat global, ngaleungitkeun usaha panahanan internasional, sareng nempatkeun komunitas dina risiko nu langkung ageung.

Pejabat éta ngadesek ka sadaya wargi Saudi anu parantos nganjang ka Iran anyar-anyar ieu sopados  ngahubungi nomer bébas pulsa Kamenterian Kaséhatan. Ieu kedah dilakukeun minangka tindakan pencegahan masalah gangguan kaséhatan akibat virus korona. Warga Saudi anu ayeuna aya di Iran ogé di desek ngalaporkeun kunjungan aranjeunna saatos mulang deui.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>