Published On: Kam, Mar 5th, 2020

Budidaya Bonsai Kang Asép Tos Kénging Sertifikat Juara Dugi Tingkat Nasional

Share This
Tags

Jinis pepelakan bonsai nyaéta pepelakan anu dikerdilkeun sarta biasana dipelak dina hiji pot pepelakan.

Biasana pepelakan bonsai didamel minangka miniatur ti bentuk asli tangkal ageung anu parantos sepuh di alam bébas haturan hiasan atawa minangka tujuan pembelajaran.

Kalawan kitu kaayaanana pepelakan bonsai, Anjeun tiasa ningali kaéndahan tangkal anu aslina nu ukuranana ageung di jero atawa di halaman bumi.

Salah sahiji pepelakan bonsai aya di Cicaléngka nyaéta di di kampung dungus maung RT 03, RW 08, Désa Cikuya, Kacamatan Cicaléngka, Kabupatén Bandung, aya budidaya bonsai anu tos kenging sertipikat juara ti tiap perlombaan di tingkat kabupatén, propinsi, dugi ka tingkat nasional.  Diantawisna Purbalingga, Purwarejo, Banjar, Cciamis, Bbandung, sareng ti daérah nu sanésna.

Aranjeun anu hoyong bonsaina saé tiasa dititip (dipelihara) ka Kang Asép atawa anu biasa disebat Kang Empéh, sapertos nu diungkabkeun na waktos di wawancara ku wartawan sundanews.net.

Dina hargi bonsai anu teu acan juara ogé sakitaran 3-10 juta rupiah, komo pami pangaos bonsai anu tos kenging juara umum hargina tiasa dugi ka ratusan juta rupiah sangeum kg asep.

Kang Asép parantos ngabudidayakeun bonsai bonsai téh ti taun 2000 dugi ka kiwari. (Jajang Jmaludin)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>