Published On: Kam, Feb 27th, 2020

SDN 214 CiJerah, Juara Umum Lomba Pasanggiri

Share This
Tags

Bandung, SundaNews.net – Sekolah Dasar Negeri (SDN) Perumnas Cijerah, Kec. Bandung Kulon, Kota Bandung, ngahontal juara umum 02SN tingkat kacamatan Bandung Kulon. Kategori anu dilombakeun  kaasup  maca tulis aksara Sunda, pupuh, tembang Sunda, tari Sunda, jeung pencak silat.

Tina inpormasi anu ditampa ku www.sundanews.net, nyebutkeun SDN 214 Cijerah meunang juara ti sakabéh pasanggiri  kalawan hasil 14 piala tina cabang anu dilombakeun. Diantarana cabang olahraga Karaté, Silat TGR. Gimnastik, Atletik, badminton, jeung sepakbola.

Dina cabang  Pendidikan Agama Islam (PAI) kaasup prakték solat jeung wudhu, maca Al. Al-Quran sareng tarjamahanna, Kaligrafi sarta Qaidah.

Pikeun widang Ilmu Pengetahuan Alam, nyaéta IPA sareng matématika.

Pasanggiri nyaéta maca tulis aksara Sunda, pupuh, dongéng sareng cipta sair.

Samentara éta, tina hasil kompetisi ieu, lima cabang SDN 214 Cujerah maju ka tingkat Kota Bandung.


Numutkeun Kepala Sekolah SDN 214 Cijerah, prestasi anu enggeus kahontal nyaéta hasil tina kerja keras  murid sareng pembimbing. “Nanging kitu, partisipasi sepuh ogé ngadukung pisan kana kasuksésan urang,” cenahna.

Ku kituna, anjeunna ngarepkeun partisipasi ti sakabéh pihak tiasa kajalin kalayan saé na sahingga préstasi tiasa ningkat sareng dikembangkeun ti mangsa ka mangsa. ” Tanpa pangrojong ti sakabéh pihak, usaha urang bakal sia-sia, “cenah na. (dedi wahyudi)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>