Published On: Rab, Feb 26th, 2020

Curug Sawér Cililin, curug ti Bandung Kulon Kalawan Nuansa Alam éksotis

Share This
Tags

Cililin Babdung, SundaNews.net – Curug Sawér mangrupa salah sahiji obyék wisata curug anu aya di Kacamatan Cililin, Kabupatén Bandung Kulon.

Curug Sawér sorangan ngagaduhan atraksi anu unik, nyaéta curug anu titingkatan.

Kaunikanana nyieun nu daratang meunang moto  anu cukup pikaresepeun.

Henteu ngan ngan ukur nyandak gambar, nu daratang ogé bisa ngojay di curug anu dibuka ka masarakat ti mimiti taun 1997.

Aya di dataran anu luhur, ngajadikeun hawa di daérah Curug Sawér jadi ti’is sarta seger.

Sumawona, leuweung pinus sarta leubeutna tatangkalan di sapanjang jalan ka curug Sawér nambahan kaéndahan sarta kasejukan di tempat wisata kasebut.

Aksés ka Curug Sawér ogé cukup gampang lantaran aya di pusat karaméan sarta teu jauh ti Alun-Alun Cililin.

Sakumaha dipikanyaho, Curug Sawér dikalola ku Badan Usaha Milik Nagara (BUMN) Perum Perhutani.

Penting pikeun dipikanyaho, Curug Sawér dikalola BUMN Perum Perhutani.

sajaba ti éta, pasilitas-pasilitas nu sadia di daérah Curug Sawér dianggap cukup lengkep.

Ménéjér anu ngelola nyayogikeun biaya lebeut anu rélatip murah, nyaéta Rp 7.500 per jalmi, Rp 2.500 pikeun kendaraan roda dua sarta Rp 5.000 kendaraan roda opat.

Curug Sawér teu bisa didatangan waktu panonpoé geus surup, pengelola ngan ukur ngidinan  ka pengunjung jam 08:00 ka 17:00 WIB.

Rute ti tempat parkir kendaraan nepi ka Curug Sawér kaitung gampang, sabab enggeus dilakukeun pangwangunan jalan.

Salah saurang nu ngelola Curug Sawér, Iim Mahpudin (55) nyebutkeun, kunjungan wisatawan Curug Sawér di 2019 ngahontal 6.500 jalma,saterusna di 2020 enggeus ngahontal 685 jalma.

Iim ogé nyaritakeun patali asal ngaran Curug Sawér.

“Aya Mbah Rangkung nikahkeun anakna di curug éta, mangka ti saprak  harita disebut Curug Sawér.

“Kusabab manéhna nikahkeun putrana disawér kalawan sawéran, teras wé katelah Curug Sawér dugi ka ayeuna,” ceuk Iim waktu dihubungan pesen WhatsApp tanggal 26 Pebruari 2020.

Numutkeun Iim, ménéjér Curug Sawér enggeus nanbahan pasilitas pikeun nu datang  leuwih katarik sarta merenah.

” Muhun éta nu kuring enggeus lakukeun, sarta sugan insya Allah arék dilakukeun.
” Urang nambahan hammock keur nambahan sarana, aya ogé flying fox, aya kuda tunggang enggeus disadiakeun.

” Eta keur nambahan daya tarik iwal ti alam nu aya,” ucap Iim.

Iim ogé ngaharepkeun panataan Curug Sawér bisa leuwih saé sareng memikat nu datang.

” Harepan kuring seueur,  jadi hareupan ka hareup Curug sawér jadi lewuwih alus panataannana.

” Ku kituna jalma ngagaduhan daya tarik pikeun nu datang ka Curug Sawér,” tegaeus Iim.

Samentara éta, pangelola nu liaina, Ujang Supriadi (55) ngomong, pihakna enggeus ngarencanakeun sababaraha program anu pikaresepeun sareng invéstor.

Tapi nepi ka ayeuna rencana éta masih kénéh harepan, lanntaran acan ogé dilakukeun.

” Aya program-program,kawas gawe balong ngojay tapi gagal deui,gagal deui.

” Jadi ngan rencana ti invéstor waé jadi na mah henteu,” ucap Ujang

Ujang ngaharepkeun, yén invéstor sarta pihak Perum Perhutani bisa ngawangun sarana-sarana hiburan lianna di wewengkon Curug Sawér.

“Leres,  kuring hoyong aya pangwangunan, upami siga kitu, masih moal maju.

“Kuring hoyong gaduh tempat kaulinan, kolam renang, cocooan barudak,” jelas Ujang.

Sumber : ditarjamahkeun ti Pikiran Rakyat.com

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>