Published On: Sen, Feb 24th, 2020

Viral Pernyataan KPAI Spérma Hamili Wanoja Di Kolam Renang

Share This
Tags

SundaNews.net – Pernyataan KPAI nyebutkeun wanoja tiasa kakandungan lamun ngojay sareng lalaki, pemberitaan ngeunaan awéwé tiasa kakandungan wanci ngojay sareng lalaki anu mimitina dialungkeun ku Siti Hikmawati, komisionér Komisi Perlindungan Anak Indonesia (KPAI), saketika barobah kaayaan perbincangan warganet.

Dina Pernyataan KPAI, Hikma nyebutkeun yén kehamilan anu lumangsung alatan ngojay sareng lalaki nyaéta conto ti kehamilan henteu langsung.

Pernyataan ieu sekeita barobah kaayaan kontroversi di golongan umum.

American Pregnancy Association nyebutkeun yén alit jigana sperma tiasa ngalakukeun lalampahan ngaliwatan wewengkon cai anu lega di kolam renang, bak ibak, atawa pamandian cai panas kanggo ngahontal vagina sarta menyebabkeun kehamilan.

“Lamun éjakulasi lumangsung dina cai haneut biasa, spérma tiasa tahan salila sababaraha menit. Lamun éjakulasi lumangsung di jero cai anu panas pisan, atawa cai anu dilebetan kalawan bahan kimia kolam renang, gelembung atawa zat sanés, spérma moal sanggem tahan langkung ti sababaraha detik” lapor na.

Dilansir Medical News Today, peneliti mengasumsi yén kehamilan ngan tiasa lumangsung sabot spérma sacara langsung bersentuhan kalawan vagina.

Sabaraha lami spérma hirup?

– Di Jero Rahim

Spérma ngan tiasa tahan lami di jero salira wanoja, dina kaayaan lembap sarta haneut sperma tiasa tahan hirup dugi lima dinten.

“Ieu biasana lumangsung sabot aya cekap cairan serviks atawa lendir kanggo masihan sperma nutrisi, anu langkung caket kalawan ovulasi” lapor loka kasehatan indung, Cure Joy.

“Nanging, dina perkawis anu carang pisan, lamun maranéhanana lekasan di tempat anu pas, sepertos saluran tuba ,maranéhanana tiasa hirup salila 7 dinten. ”

– Di Jero Baham

Dilansir Melmagazine, sacara teori manawi waé sperma tiasa hirup di jero baham margi haturan dina baham nyaéta lingkungan idéal kanggo spérma kanggo tahan hirup, yaktos haneut sarta baseuh.

“Lamun Anjeun wagel ngeunaan élmu di wangsul na, suhu baham langkung haneut batan di jabi salira,” Brian Steixner, saurang ahli urologi sarta direktur Institute of Men’s Health di Jersey Urology Group.

“Sacara teori, 100 persén lebet uteuk yén spérma ti séks oral di baham hiji jalma tiasa hirup sapoé sanggeus na, atawa dua dinten saterusna” sambungna.

– Di Kulit

Nurutkeun ahli urologi bersertifikat Jamin Brahmbhatt, spérma ngan tiasa tahan hirup di jabi salira sababaraha menit. Nanging wanci tahan hirup éta variatif pisan gumantung dina permukaan atawa lingkungan tempat manéhna hirup.

Nurutkeun Health Central , spérma anu caket kalawan vagina tiasa hirup dugi 20 menit.
Dina dasarna spérma badé nilar dina sababaraha menit kahiji, atawa kitu spéma jadi garing.

Sumber : KoranSunda.com

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>