Published On: Sen, Feb 24th, 2020

Asbés Dilarang keur Pangwangunan Komérsial, Kota Bandung Nampi Panghargaan

Share This
Tags

Bandung, SundaNews.net – Enggeus ngagaduhan régulasi pengaturan anu nyaram pamakéan asbés pikeun wangunan gedong komérsial, Pamaréntah Kota Bandung nampi panghargaan .

Panghargaan nu dihontal mangrupa sertipikat pangakuan dina perkara anu nyaram pamakéan asbés patali anu aya hubunganana salaku sababaraha panyakit (sertipikat pangakuan ngenaan désainasi asbés) ti Badan kasalametan Asbésos Safety sareng kasalahan.

Larangan ieu dinyatakeun dina Perda  Nomer 14 taun 2018 ngeunaan Wangunan.

Koordinator kampanye Asbés Safety and Eradication Agency nu mangrupa bagéa ti Union Aid Abroad- Australian People for Health, Education and Development Abroad (APHEDA) Philip Hazelton nyebutkeun, aya 66 nagara nu enggeus ngagaduhan, sarta nerapkeun aturan nu nyaram pamakéan asbés.

Kota Bandung mangrupa daérah kahiji di Indonésia nu ngabogaan régulasi larangan pamakéan asbés.

“Muga-muga, léngkah anu dilakukeun ku Pamaréntahan Kota Bandung jadi tahap awal larangan ngeunaan penggunaan asbés di sakabéh Indonésia,” cek Pilipus di Balé Kota Bandung, Jalan Wastukancana, Kemis 6 Pebruari 2020.

Organisasi Kaséhatan Dunya, ceuk Pilipus, nyatakeun yén sagala rupa varian asbés bahaya pikeun kaséhatan.

Partikel ti asbés bisa ngabalukarkeun sagala rupa panyakit, di antarana asbestosis, kanker (paru-paru, ovari, laring, mesothelioma).

Sakumaha dipikanyaho Pilipus, aya kira-kira 1.000 warga Indonésia anu ngalaman panyakit sareng gejala anu sarupa panyakit akibat asbés per taun.

” Lantaran loba anu ngaroko di Indonésia, sabab utama kamunculan jumlah kasus penyakit  kasebut jadi samar. tapi, enggeus aya genep jalma nu ka konpirmasi keuna panyakit asbestosis. Panyakit ieu tiasa muncul akibat partikel anu ukuranana leutik pisan nu asup ka jero awak ngaliwatan pernapasan sacara kasinambungan dina waktu lila, kira-kira 20 taun,” cek Philip.

Pilihan bahan gaganti asbes, Philip ngomong, aya seueur gaganti di pasaran.

Sababaraha di antarana, bahan anu didamel tina kalsiboard, ardex, logam hampang. Nurutkeun Philip, sajumlah material kasebut hargana rélatip murah kalayan pamakéana praktis, sarua jeun asbés.

Sumber :  ditarjamahkeun ti pikiran rakyat

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>