Published On: Jum, Feb 21st, 2020

Turki Aya di Tungtung Konplik Langsung kalawan Suriah

Share This
Tags

Pasukan Turki enggeus ngumpul di wilayah Idlib sarta beuki loba pasukan Turki nu ngesian wilayah perbatasan éta.

Ankara, SundaNews.net – Présidén Turki Tayyip Érdogan nyarita yén operasi militér pasukan Turki pikeun ngusir pasukan pamaréntah Suriah ka pemberontak di kulon laut nagara éta ngan ukur nungguan waktu, utamana sanggeus perundingan kalawan Rusia enggeus gagal.

“Sim Kuring geus asup ka poé ahir pikeun ngerenkeun permusuhan di Idlib. Kuring geus nyieun mepeling ahir, ” cek Érdogan waktu nanéhna ngomos kalawan anggota parlemén ti Partei AK, poé Kemis (20/2).

Erdogan ngomong  yén Turki hayang kénéh ngajadikeun Idlib minangka zona aman. Pembicaraan kalawan Rusia ogé bakal dituluykeun. Manéhna ngomong sajauh ieu sababaraha perundingan diplomatik gagal ngahontal persetujuan.

“Turki enggeus ngalakukeun persiapan pikeun rencana operasi militér sorangan, kuring ngomongkeun yén urang bisa datang di titik mana waé, serangan di Idlib ngan masalah waktu , ” cenah.

Pasukan Turki enggeus ngumpul di daérah Idlib. Beuki loba pasukan Turki nu enggeus ngesian wilayah perbatesan éta. Perkara ieu nyieun Turki salaku anggota NATO sarta Suriah nu dirojong Rusia beuki deukeut kalawan konprontasi langsung.

Rusia nu ngabantu pamaréntahan Présidén Suriah Bashar al-Assad kalawan kakuatan militér nyebutkeun bentrokan Turki kalawan Suriah bakal jadi ‘skenario terburuk’. Maranéhanana jangji  bakal nyegah kaayaan jadi parna.

Pasukan Suriah nu dibantu ku Rusia kalawan nurunkeun pesawat tempur sarta pasukan husus enggeus tempur di propinsi Idlib sarta Aleppo saprak bulan Désémber kaliwat. Maranéhanana hayang geura ngancurkeun bénténg pamungkas pemberontak di dinya. Kasuksésan Assad pikeun ngerenkeun perang sipil nu lumangsung salila salapan taun.

Ampir sajuta jalma ninggalkeun imah maranéhanana keur ngahindar ti serangan udara jeung panarajangan artileri. Organisasi kamanusaan sarta Turki ngaluarkeun pepeling, nagara éta enggeus jadi tuan imah pikeun 3, 6 juta pangungsi Suriah sarta ngomong teu bisa nambahan deui.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>