Published On: Jum, Feb 21st, 2020

Lini Tasikmalaya Henteu Boga Poténsi Tsunami

Share This
Tags

Tasikmalaya, SundaNews.net – Lini téktonik anu ngoyag wilayah Kabupatén Tasikmalaya, poé Jumaah isuk (2/21) sakitar jam 07.57 WIB. Dumasar kana hasil analisis Badan Méteorologi, Klimatologi Sarta Geofisika (BMKG), lini aya dina kakuatan magnitudo 4,9.

Kapala BBMKG Wilayah II Tangerang, Héndro Nugroho ngungkabkeun, pusat gempa ieu aya dina koordinat 8,17 lintang kidul sarta 107.50 bujur wétan, atawa tepatna aya di laut dina jarak 112 kilométer barat daya Kabupatén Tasikmalaya. Lini aya di kajeroan 11 kilométer.

“Hasil pamodélan nunjukkeun yén lini ieu teu boga poténsi tsunami,” cek manéhna dina katerangan resmi, poé Jumaah.

Manéhna ngajelaskeun, lamun merhatikeun lokasi épicenter sarta kajeroan hiposenter, lini anu lumangsung mangrupakeun jinis déét. Lini kajadian kusabab kagiatan zona subduksi Lémpéng Indo-Australia anu aya handapeun Lémpéng Éurasia.

Numutkeun manéhna, dumasar kana laporan masarakat, akibat lini mangrupa guncangan anu karasa di wilayah Garut, Tasikmalaya sareng Pangandaran kalayan skala inténsitas MMI II-III atawa Geter anu karasa ku sababaraha jalma jeung barang anu gumantung ngagoyag. Samentara di wilayah Sukabumi kalayan Skala Inténsitas MMI III atawa Geter karasa nyata di jero imah.

Hendro nyatakeun, tepi jam 08:21 WIB, aya aktivitas lini susulan. Manéhna ngingetkeun masarakat, tetep tenang jeung henteu kapangaruhan isu anu teu bisa dipertanggungjawabkeun kabeneranana. (adz/republika)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>