Published On: Rab, Feb 12th, 2020

Luas Wilayah Kakawasaan Karajaan Sunda Pajajaran

Share This
Tags

Nalika ngarujuk kana penjelasan primér téks Bujangga Manik kuno, wates Karajaan Sunda di wétan nyaéta Ci Pamali (“Kali Pamali”, ayeuna disebut Kali Brebes) sareng Ci Serayu (anu ayeuna disebut Kali Serayu) di Propinsi Jawa Tengah. Karajaan Sunda sareng ibukota di Pajajaran ogé nyertakeun bagian kidul Pulo Sumatra. Saparantos Karajaan Sunda digentos ku Kasultanan Banten, kakawasaan di wewengkon kidul Sumatra diteruskeun ku Kasultanan Banten anu maréntah

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>