Published On: Sel, Feb 11th, 2020

Nuju Ngabersihan Kebon Duku, Warga Jambi Mendak Emas Batang Gambar Soekarno

Share This
Tags

Jambi SundaNews.net – Warga Désa Panapalan, RT 3, Kacamatan Ilir, Kabupatén Tebo, Jambi, dijieun géhgér. Bayangkeun, aya warga anu namina Érwin (30) mendakan barang anu dikira emas batangan aya gambar Présidén munggaran Républik Indonésia, Soekarno.

Erwin waktos dihubungan, ngaku mendakan emas dina dinten Jumaah, 7 Pébruari ka pengker.

“Awalna kuring keur ngabersihan kebon duku, tapi teu kahaja nincak barang konéng sapertos emas batangan. Waktos kuring bersihan, ningali aya gambar pahlawan Sukarno,” saur Erwin, Senén (02/10/2020).

Anjeunna nambahan, tina gambar pahlawan, aya ogé tanda tangan proklamasina. Nanging anjeunna masih acan terang naha emas batangan ieu  asli atanapi henteu. “Aya ogé tandatangan pahlawan,” saur anjeunna.

Salajengna, Erwin ogé nyarios, barang kasebut katingali ogé aya gambar Garuda anu mangrupikeun simbol Indonésia

“Di handapeun lambang Garuda aya tulisan BI sareng di handapna aya beurat ngahontal 999.9. Teras aya merek Gold (emas) sareng ditulis 24 K. Nalika kuring timbang beuratna ampir sakilo,” saurna.

Anjeunna ngaku, panemuan barang anu dikira emas batangan ieu aya dua. “Waktu éta, kuring mendak dua batangan, tapi hijina kuring potong janteun dua, ayeuna disimpen di bumi,” saurna.

Sanaos kitu, anjeunna henteu kersa ngajual deui ka jalma sanés. “Kuring simpen,” saur Erwin.

Sumber :  okezone

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>