Published On: Sel, Feb 11th, 2020

Leureus Henteu Paria Tiasa Nyegah Kanker?

Share This
Tags

SundaNews.net – Salila babaraha abad nu geus kaliwat,  paria dipercaya janten ubar tradisional anu ampuh di India. Tutuwuhan ieu di India Kidul dipercaya janten ubar alternatif pikeun diabétés. Tapi Henteu ngan di India baé, buah anu rasana pait ogé sumebar ka Indonésia sareng di sababaraha nagara anu sanés.

Anyar ieu, Prof Ratna Ray ti Universitas Saint Louis di Missouri sareng réréncanganana mendakan hiji hal anu pikaresepeun. Dina ékspérimén anu ngagunakeun beurit, ekstrak paria anu pait rasana épéktip dina nyegah tumor kanker. Pamanggihan ieu dilaporkeun dina makalah studi anu ayeuna bijil dina Journal of Cell Communication and Signaling.

Prof. Ray sareng babaturanna ya nguji ékstrak paria dina sababaraha jinis sél kanker, kalebet kanker payudara, prostat, sirah sareng kanker beuheung. Tes laboratorium nunjukkeun yén ékstrak paria tiasa ngeureunkeun sél kanker tina réplikasi. Ieu nunjukkeun kamungkinan paria épéktip dina nyegah panyebaran kanker.

Dina percobaan salajengna anu ngagunakeun beurit, peneliti mendakan yén ékstrak paria tiasa ngirangan kanker létah.

Dumasar kana panilitian, aranjeunna ningali yén ékstrak paria berinteraksi sareng molekul anu ngamungkinkeun glukosa sareng gajih sumebar ka jero awak. Ku ngaganggu jalur ieu, ékstrak paria tiasa ngeureunkeun tumuwuhna kanker komo maéhan sél kanker.

“Kabéh studi model sato anu atos kuring lakukeun sarta masihan hasil anu sami, kira-kira 50 persén tiasa ngirangan pertumbuhan tumuh,” saur Prof. Ray, dikutip ti Medical News Today, Salasa (01/14/2020).

Masih acan jelas naha paria bakal gaduh pangaruh anu sami upami dilarapkeun ka manusa? Tapi peneliti ngajelaskeun yén kahareupna badé  diteraskeun ka pasién kanker sacara langsung.

“Lengkah urang salajengna nyaéta ngalakukeun studi percobaan ka penderita kanker pikeun ningali naha paria gaduh mangpaat klinis sareng mangrupikeun terapi tambahan nu ngajangjikeun pikeun pangobatan ayeuna,” saurna.

Sumber :  health.detik.com

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>