Published On: Sel, Feb 11th, 2020

Korban Tiwas Virus Corona Ngahontal 908 Jalmi

Share This
Tags

Korban tiwas di Cina daratan akibat wabah virus korona parantos ngahontal 908 jalmi,  langkung seueur akibat pandémi Sindrom Pernapasan akut parna atanapi disingkat SARS) di taun 2002-2003.

Komisi Kaséhatan Nasional Cina, dinten Ahad (9/02/2020), ngalaporkeun 97 langkung jalma nu maot sareng 3,062 kasus anyar. Jumlah kasus anyar sempet turun dina dinten Saptu (08/02/2020) atanapi panurunan aya panurunan kasus anu munggaran dina langkung ti sapekan.

SARS dipercaya enggeus niwaskeun 774 jalmi urang sareng anu katépaan ampir 8,100 jalmi di Cina sareng di daérah administrasi khusus, Hong Kong.

Duta Besar Cina pikeun Inggris Liu Xiaoming nyarios ka BBC, yén virus korona nyaéta “musuh umat manusa.’’ Ditambahkeun ku anjena, virus éta “tiasa dikontrol sarta bisa dicageurkeun , ” tapi ayeuna hésé pisan diprédiksi iraha urang (bisa ) ngahontal titik parobahan ka arah éta.”

” Urang tangtos ngarepkeun ieu énggal diputuskeun, nanging léngkah isolasi sareng karantina tos parantos épéktip,” saur anjeunna.

Samentara éta Inggris mastikeun kasus virus kaopatna, sedengkeun Spanyol mastikeun kasus kadua. Kasus di kadua nagara éta aya hubunganana sareng jalma-jalma anu kantos angkat ka Perancis.

Jutaan jalma kakurung kéné di Propinsi Hubéi, daérah janten pusat wabah virus corona. Warga di Hubéi parantos ngangluh ngeunaan kakurangan dahareun.

Pejabat urusan perdagangan Wang Bin nyatakeun supléi logistik goréng pisan, ku kituna naraék sareng lumasung kakurangan pagawé.

“Hésé pikeun kiriman pasar nepi ka ngahontal tingkat normal,” saurna.

Ayeuna, numutkeun, aya pasokan daging babi sareng endog pikeun lima dinten, sareng pasokan sayuran salami tilu dinten.

Bank Pusat Cina nyatakeun yén mimiti poé Senén (10/2) bakal nyiapkeun 300 miliar yuan, sami sareng $ 43 milyar pikeun ngabantu séktor bisnis dina usaha perang ngalawan wabah éta.

Sumber : VOA

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>