Published On: Ming, Feb 9th, 2020

Parlemén Turki Nolak Proposal Trump Di Paléstina

Share This
Tags

SundaNews.net – Kuala Lumpur – Hasan Turan, Ketua Persahabatan Parlemén Turki-Paléstina, negeskeun yén anjeunna henteu ngajirim proposal Trump sareng nyebatna usaha pikeun ngancurkeun Al-Quds atanapi Palestina.

Ieu warta salengkepna

Parlemén Turki nyatakeun nolak kana usulan Présidén AS Donald Trump ngeunaan perdaméian Israél-Paléstina.

Hasan Turan, Ketua Persahabatan Parlemén Turki-Paléstina, negeskeun yén anjeunna henteu ngenal proposal Trump sareng nyebatna usaha pikeun ngancurkeun Al-Quds atanapi Palestina.

“Teu mungkin pikeun Turki tetep cicing ningali pangjajahan Al-Quds. “Al-Quds mangrupikeun garis beureum pikeun urang,” saur Hasan Turan dina konperénsi katilu Liga Parlemén pikeun Al-Quds (LP4Q) di Selangor, Malaysia poé Saptu.

Hasan Turan nyatakeun yén parlemén Turki moal ngantepkeun bangsa paléstina sorangan waé nyanghareupan pendudukan Israél.

“Isu Paléstina henteu ngan ukur masalah Paléstina, tapi ieu masalah pikeun sakumna dunya Islam,” saur Hasan, sakumaha dikutip tina Anadolu Agency..

Sakitar 500 anggota parlemén kaasup pamingpin DPR ti sagala penjuru dunya  ngumpul di Malaysia pikeun ngahadiran LP4Q.

Ketua panitia LP4Q, Syed Ibrahim Syed Noh nyatakeun konperénsi dua dinten bakal ngabahas sababaraha masalah Paléstina, khususna rencana perdaméian Israél-Paléstina diumumkeun ku Donald Trump anyar ieu.

“Urang ngabagéakeun konperénsi katilu ieu anu diayakeun di Malaysia sareng bakal janten forum pikeun nukeur ideu sareng pangalaman ngeunaan tindakan anu bakal urang lakukeun pikeun mertahankeun sareng ngadukung perjuangan paléstina,” saur Ibrahim dina pernyataan pers poé Jumaah.

Ibrahim nyatakeun yén LP4Q ayeuna ngagaduhan 700 anggota parlemén ti 70 nagara, aya paningkatan tina taun 2015 anu ngan ukur aya 125 anggota ti 25 nagara.

Perdana Menteri Malaysia Mahathir Mohamad dijadwalkeun masihan pidato pambukaan sareng panutupan bakal ditepikeun ku anggota Parlemén Malaysia Anwar Ibrahim.

Sumber Anadplu Agency

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>