Published On: Ming, Feb 9th, 2020

Paléstina Ngabatalkeun Perjangjian Oslo Taun 1995 Sareng Israél.

Share This
Tags

SundaNews.net – Paléstina ngabatalkeun perjanjian Oslo taun 1995 anu ditandatanganan sareng Israél dinten Kemis, sakumaha dilaporken kantor berita Anadolu.

Israél parantos nyarios yén pamaréntah Paléstina moal deui matuhan  kasepakatan antara aranjeunna,” saur Menteri Otoritas Paléstina pikeun Urusan Sipil Hussein al-Shéikh dina hiji wawancara sareng Al-Jazeera.

Shéikh ogé nyatakeun harepan yén nagara-nagara Arab sareng nagara Islam bakal janten kakuatan anu ngadukung sikep Paléstina.

Ku paménta Paléstina, Liga Arab bakal ngayakeun rapat luar biasa di tingkat menteri dina ping 1 Pebruari pikeun ngabahas rencana perdaméan anu diusulkeun ku Présidén AS Donald Trump.

Dinten Salasa, Trump ngaluarkeun inisiatif pikeun ngeureunkeun sengketa Israél-Paléstina.

Dina waktos anu sami, anjeunna ogé nyebatkeun Yerusalem salaku “ibukota anu teu kapisah jeung  Israil”.

Dina Perjangjian Oslo 1995, Tepi Kulon, kalebet Yérusalem Wétan, dibagi tilu bagian – Daérah A, B, sareng C.

Israél nyegah warga Paléstina ti ngalaksanakeun proyek konstruksi di Aréa C, anu aya dina kontrol pamaréntah Israél.

Daérah C mangrupikeun bumi pikeun 300.000 urang Paléstina. Kalolobaan aranjeunna nyaéta urang Baduy Paléstina sareng pangangon.

Hukum internasional nunjukkeun Tepi Barat sareng Yérusalém Wétan salaku “wilayah anu dijajah” sareng nganggap sadaya kagiatan ngawangun padumukan Yahudi di dinya ilégal.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>