Published On: Ming, Feb 9th, 2020

Mahathir Nyatakeun, Proposal Trump Legalisasi Penjajahan Israél di Yerusalem

Share This
Tags

Mahathir nyarios “Deal Of The Centyry” anu dilakukeun ku Trump henteu ngalakukeun konsultasi ka bangsa Paléstina sareng ngan ngadukung kakuatan  Israél.

SundaNews.net – Kuala Lumpur – Sakumaha dilansir kantor berita Anadolu, Perdana Menteri Malaysia Mahathir Mohamad negeskeun, Présidén AS Donald Trump enggeus ngalakukeun legislasi penjajahan Israil ka Yerusalem ngaliwatan cara “Deal of the Century”.

“Rencana perdaméian ieu ngan ukur menerkeun penjajahan Israél sareng sapinuhnya nyingkahkeun hak-hak bangsa Paléstina  nu katindes,” saur Mahathir waktos muka Konferénsi Parlemén katilu pikeun Al-Quds di Petaling Jaya, Malaysia, Saptu.

Mahathir nyatakeun Deal Of The Century dilakukeun ku Trump henteu konsultasi sareng urang Paléstina ngan ukur ngadukung kakuatan Israél.

UNICEF, ceuk Mahathir, parantos seueur ngadokuméntasikeun persekusi Israél ka barudak paléstina, sabab éta Israél kedah dihukum kana tindakan kekerasan anu dilakukeunna.

“Malaysia sok nangtung sareng urang Paléstina sareng nampik proposal Trump,” saur Mahathir.

Mahathir ménta yén Konferénsi Parlemén pikeun Al-Quds kedah janten moméntum pikeun ngabéréskeun penindasan bansa Paléstina.

“Aktivitas ieu kedah janten kasempetan pikeun ngatasi intimidasi, kekerasan sareng genosida  ka bansa Palestina,” saur Mahathir.

Sakitar 500 anggota parlemén kaasup para katua  DPR ti sagala penjuru dunya anu ngumpul di Malaysia pikeun ngahadiran konperénsi éta.

Ketua panitia Liga Parlemén pikeun Al-Quds Syed Ibrahim Syed Noh, konperénsi dua poé éta ngabakal sababaraha masalah Paléstina, utamina rencana perdaméan Israél-Paléstina nu diumumkeun ku Donald Trump anyar ieu.

Sumber ;  Anadolu Agency

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>