Published On: Ming, Feb 9th, 2020

Imran Khan: Islamophobia timbul ku sabab pamimpin Muslim gagal ngajelaskeun Islam

Share This
Tags

undaNews – Kuala Lumpur – Pakistan, Malaysia sareng Turki ngarencanakeun ngawangun média sorangan pikeun ngabenerkeun salah paham ngeunaan Islam

Islamophobia ngembang di Kulon sabab pamimpin nagara-nagara Muslim teu tiasa ngajelaskeun kabeneran Islam, saur Perdana Menteri Pakistan, Imran Khan.

Dina ucapan dina International Institute of Advanced Islamic Studies (IAIS)  dinten Salasa, sakumaha dikutip ku The Star Malaysia, ogé dilaporkeun ku Anadolu Agency, saur anjeunna henteu mampuh ngaleungitkeun Islam tina watesan térorisme di Kulon nyababkeun masalah langkung ti samilyar umat Islam di dunya.

Anjeunna nyontokeun kajadian anu penting sapertos Révolusi Iran, réaksi dunya Muslim ka buku kontrovérsial Salman Rushdie, The Satanic Verses, sareng serangan 9/11 salaku momén penting anu ningali kumaha Islamophobia tumuwuh di Kulon.

Numutkeun Imran, Révolusi Iran taun 1979, anu enggeus ngagulingkeun monarki di dinya, katingal ku nagara-nagara Kulon janten ancaman pikeun kapentingan aranjeunna.

Lian ti éta, Islamophobia janten parna dina taun 1988 ku kontrovérsi dina buku Salman Rushdie anu nyebabkeun ka ambeuk umat Islam kusabab eusina ngahujat sareng ngahukum panulisna hukum mati ku Khoméini di Iran.

“Kuring nganggap hal éta kagagalan salaku kapamingpinan muslim”.

“Aranjeunna kedah ngajelaskeun naha éta penting pisan. Urang Kulon gaduh paripolah anu bénten pisan sareng agama dibandingkeun sareng muslim.”

“Urang kedah ngajelaskeun ka aranjeunna naha buku éta nyababkeun kami sangsara pisan. Ku sabab urang gagal ngajelaskeun, Islam katelah henteu toleran ku dunya Kulon,” saur Imran.

Saur anjeunna, sanggeus serangan 9/11 ku al-Qaeda di Amérika Sarikat dina 11 Séptémber 2001, pamingpin Muslim kedahna kabeuratan sabot dunya Kulon nyebat serangan-serangan ieu salaku tindakan terorisme Islam.

“Naon hubungan teroris kalawanrang?

“Malahan nyarios Islam teu aya hubunganana sareng éta kalawan ngaleungitkeun Islam tina serangan, dunya Muslim, hanjakalna, miluan ngagunakeun terminologi Kulon sapertos ‘Islam modérat sareng Islam radikal’.

“Islamophobia tumuwuh leuwih ageung sabab nagara-nagara Muslim henteu eureun kalawan nyebatkeun yén Islam sareng terorisme teu aya hubunganana,” tambah anjeunna.

Saur anjeunna teu aya jalmi, contona, anu ngahubungkeun pilot kamikaze Jepang salami Perang Dunya ka II sareng agama, sareng teu aya pasualan nalika pemberontak Sri Lankan Tamil Tiger ngabunuh tilas perdana menteri India, Rajiv Gandhi.

“Teu aya anu ngaitkeun agama sareng aranjeunna, tapi Islam sareng térorisme dihubungkeun,” saur anjeunna.

Pikeun merangan Islamophobia jeung kasalahpahaman nu nyebar ngeunaan Islam, Khan ngucapkeun yén Pakistan, Malaysia sareng Turki ngarencanakeun ngabentuk média sorangan.

Gagasan pikeun ngabentuk saluran TV khusus pikeun tujuan ieu munggaran diumumkeun ku Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad dina bulan Désémber taun ka tukang.

“Aya anu peryogi pikeun masihan idé ngenaan kasalahpahaman éta sarta naon saleresna Islam teh.

“Aya ogé propaganda ékstremis anu ngagoda kaum ngora kana ideologi ekstremis.

“Ku sabab kitu, urang ngarepkeun kaluarna média anu ogé masihan barudak sareng non-muslim kana pamahaman anu leres-leresna ngenaan Islam,” saur Imran, anu ayeuna aya di Malaysia pikeun kunjungan damel ti Senén (3 Pebruari) ka Salasa ( 4 Pebruari).

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>