Published On: Ming, Feb 9th, 2020

DPR RI Ménta Pamaréntah Kerjasama Nyieun Drone Sareng Turki

Share This
Tags

Ngajieun Drone nyuwun ka Indonesia pikeun gawé bareng dina nyieun drones sareng Turki

Ketua Badan Kerjasma antar Parlemén, BKSAP, Fadli Zon nyarios yén Turki mangrupa nagara anu tumuwuh pesat, hususna dina séktor pertahanan.

Turki, saur Fadli, parantos ngajantenkeun drona The Bayraktar TB2 anu mangrupakeun drone téknologi tinggi.

“Kuring nembé ningali téknologi pertahanan Turki kalintang canggih, khususna maranéhanana tiasa nyiptakeun drone anu kualitas maju pisan,” saur Fadli anu ngawartoske Ka Kantor Berita Anadolu, di tengah Konperénsi Liga Parlemén pikeun Al-Quds di Selangor, Malaysia, poé Saptu 7 Pébruari 2020.

Nurutkeun Fadli, Indonesia tiasa diajar ti Turki dina ngamekarkeun industri pertahanan, hususna téknologi pesawat tanpa awak.

“Kuring parantos nyarios ka Menteri Pertahanan yén sigana Indonésia tiasa mésér heula, sakaligus transfer téknologi ti Turki,” saur Fadli.

Fadli nyebatkeun yén Turki mangrupa bersahabat sareng Indonésia dina sagala forum internasional sapertos D-8 sareng MIKTA, sarta OIC.

“Hubungan ieu kedah dijaga, diperluas sareng ditingkatkeun, kalebet dina hubungan perdagangan,” saur Fadli.

Sumber berita : Anadolu Agency

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>