Published On: Ming, Feb 9th, 2020

Bankers Kalawan Gaji Rp 17,8 Miliar Sataun ‘Diskor Ku Sabab Nyolong Roti Lapis’

Share This
Tags

Citigroup, bank manajemén invéstasi, ngalakukeun skorsing  ka saurang bankir senior lantaran disangka nyolong  kadaharan di kantin staf, saperti dilaporkeun sababaraha média.

Sakumaha dilaporkeun BBC Indonesia, pangurus bank anu namina Paras Shah dilaporkeun gaduh penghasilan langkung ti £ 1 juta (sakitar Rp.17.8 milyar) per taun, kalebet bonus-bonusna.

Pikeun ngabandingkeun, panghasilan jalma anu nembé ngalangkungan karir dina widang bank invéstasi di Inggris saloba £ 30,125 (sakitar Rp554 juta) dina taun 2019.

Taun kamari, numutkeun laporan, Paras parantos di eureunkeun tina jabatanna salaku pingpinan perdagangan obligasi pikeun wilayah Éropa, Timur Tengah sareng Aprika anu ngahasilkeun kauntungan anu ageung.

Citigroup nampik koméntar pikeun hal ieu.

Numutkeun sababaraha laporan, Paras Shah anu umurna 31 taun diskors ku ku margi tuduhan yén anjeunna nyolong roti lapis ti kantin Citigroup di Canary Wharf, hiji daérah perkantoran di London.

Henteu jelas sabaraha kali kajantenanana atanapi sabaraha lila paripolah ieu parantos dilakukeun.

Média BBC parantos ngusahakeun ngahubungan Paras Shah via LinkedIn, tapi profil enggeus dihapus teu aya sareng parantos dihapus tina platform.

Paras Shah sanes pejabat  luhur lembaga finansial munggaran di distrik finansial di London anu parantos nyangharepan konsekwénsi serius tina tuduhan kajahatan anu sapertos kieu.

Taun 2014, Diréktur firma investasi ageung BlackRock, Jonathan Paul Burrows, dilarang damel di industri jasa finansial saenggeus mendakan anjeunna rutin teu mésér tikét karéta bolak-balik pikeun tina sareng ka London.

Lembaga Pangawas kauangan Inggris, (FCA) nyatakeun yén anjeunna kedah janten conto pikeun batur sareng perilaku “henteu nyumponan standar anu dihareukeun ti saurang nu aya tina jabatanana”.

Kasus Paras Shah ieu némbongan sababaraha minggon sateuacan Citygroup mayar bonus taunan ka karyawan senior na.

Anjeunna ngagabung di Citigroup dina taun 2017 saatos sateuacan damel di HSBC salami tujuh taun.

Padamelan nana kaasup pemasaran “obligasi runtah” anu dikaluarkeun ku perusahaan anu kredibilitas kiridit atanapi catetan kinerja performa anu pondok, pikeun ningkatkeun panghasilan tunai ka perusahaan na.

Obligasi jinis ieu boga résiko luhur pikeun gagal mayar sabab perusahaan-perusahaan na kurang kredibel atanapi henteu kabuktosan prestasina, sahingga dijual kalayan investasi anu luhur.

Ieu anu ngajadikeun obligasi dipikawanoh minangka obligasi nu ngahasilkeun obligasi luhur.

Sumber BBC Indonesia

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>