Published On: Sab, Feb 8th, 2020

Umur Mamah Dédéh Ampir 70 Warsih Ieu Gaya Kaséhatana

Share This
Tags

Mamah Dédéh nyarékan panitia margi wanci badé mikeun pangbagéa sarta menyapa para tatamu peryogi, manéhna henteu tiasa nyebutkeun wasta sarta jabatanna. “Ieu kumaha panitia, nini nini (Nénék-Nénék) ampir 70 warsih malih dibéré seratan na alit-alit. Manten tiasa kabaca “sanggem dina dina acara bertajuk “Hirup Rukun Bermasyarakat” Tabligh Akbar sareng Mamah Dédéh ku PKK RW 10 Bekasi Jaya, Bekasi.

Menghiraukeun salah sahiji panitia anu mikeun na handphone kalawan seratan wasta para tatamu peryogi kalawan ukuran anu langkung ageung, Mamah Dédéh ogé langsung menyapa para tatamu na. ” Assalamualaikum, wilujeung sumping para tatamu dipihormat sarta para inohong balaréa satempat,” sanggem singget sarta lugas.

Sababaraha kali Mamah Dédéh nyebutkeun umur na anu henteu anom deui. ” Abdi ieu saleresna umur na 69 warsih. Antos 5 Agustus 70 warsih,” sanggem nu boga wasta lengkap Dédéh Rosidah Syarifusin éta.

Manéhna ngomong ngahaja menta panitia kanggo mikeun korsi puter supados tiasa ngalieuk ka sadaya jamaah na ti kénca atawa katuhu . Manéhna ogé kalawan gampil muter sarta ningali tema ceramahna poé éta anu terpasang di spanduk anu tempatna di pengker. ” Ieu tuur atos henteu tiasa nyeundak abot awak sarta nguriling panggung wanci nyarios” sanggem.

Nurutkeun Mamah Dédéh, di umur na ayeuna, manéhna kantos mendapat omélan ku salah sahiji alona anu berprofesi dokter. ” Alo abdi tuh menta abdi kanggo nurunkeun abot awak barobah kaayaan 60 kilogram. Kumaha cobi nurunkeun 20 kilogram,” sanggem wanoja anu abotna ayeuna 80-an kilogram.

Mamah Dédéh manawi tacan tiasa nurunkeun abot awak na saloba éta. Nanging manéhna angger tiasa aktip ngeusian acara ka sagala rupa tempat. Sateuacan ngahadiran acara di RW 10 Bekasi Jaya, Mamah Dédéh tétéla sempet ngeusian materi di pengajian caket imahna di Dépok.

Sanggeus kagiatan RW 10 Bekasi Jaya, manéhna ogé terjadwal ngeusian tausiyah di Kacamatan Sanés di Bekasi. Kumaha cara Mamah Dédéh angger fit ngajalanan sagala rupa aktivitas? ” Abdi éta ménta anu enjoy, nanging ulah kaleuleuwihan” sanggem muka sakedik rusiah na.

Manéhna ngomong seueur baturna anu atos ngabatesan pisan asupan maranéhanana. Aya anu menghindari leeutan A, margi rempan lututnya; menghindari leeutan B, margi rempan jajantung na. ” Abdi éta pantangannna nyaéta pantang mundur. Naon waé doyan, nanging emut ulah kaleuleuwihan,” sanggem.

Mamah Dédéh ngageuing yen ngabogaan sipat henteu kaleuleuwihan nyaéta salah sahiji sunah Rasulullah Muhammad SAW anu ogé dituturkeun na. Manéhna ngomong kantos hiji kali aya baturna anu embung neda kadu. ” Abdi neda durén henteu naon-naon, nanging nya henteu seueur. mending seueur-seueur sedekah waé lah” sanggem menyelipkeun anjuran sanés.

Sumber :  koransunda.com

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>