Bagikan ini:

" />
Published On: Sen, Nov 19th, 2018

Lain Sinétron, Ieu Carita Nyata Tukang Bubur Niat Indit haji Taun Ieu.

Share This
Tags

Pontianak, SundaNews.net  —  Sababaraha waktu katukang di salah sahiji stasiun televisi nasioanal  urang disuguhan hiburan sinetron “Tukang Bubur Naik Haji”. Meureun urang nyangka, nyangka tukang bubur naék haji ngan aya dina carita sinétron, tapi dina kanyataanna aya carita inspiratif kasuksésan nu ngarana Dadan Hamka dina perjuanganna ngarintis usaha bubur ayam di kota Pontianak.

Dadan Hamka téh salaku warga pendatang asal Bandung datang ke bumi khatulistiwa pikeun ngadu  nasib ngarintis usaha bubur ayam saprak taun 2004.

Ku katekunannana, jeung kauletan tur kagigihan dina ngajalankeun usahana tepi ka berkembang pesat ayeuna geus ngabogaan palanggan anu geus nyebar di kota Pontianak.

Palangganna asalna ti kalangan umur  barudak, nukarolot, nu ahina ngarémbét ka remaja, tikabéh kalangan, jeung nuséjéna. Ku ningali pasaranna nu leuwih luas, nu ngajadikeun usahana tambah maju.

Kiwari bisnis buburna geus masagi, Dadan Hamka jeung istrina  boga niat ngalaksanakan ibadah haji. Pikeun ngawujudkeun éta pamaksudan ti saprak sababaraha taun katukang Dadan geus nyisihkan sabagian panghasilana ngarah bisa indit haji.

Jadi, saeunggeus sababaraha taun nungguan daptar antrian ahirna niat Dadan ngajalankeun ibadah haji kalaksanakeun. Manéhna tur istrina rék indit haji dina taun 2019 ti embarkasi Jawa Barat.

“In syaa Allah, niat naék haji taun ieu mudah-mudahan dilancarkeun tur jadi haji mabrur,” ceuk Dadan Hamka ka CakrabuanaNews.com. (adz)

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>