Bagikan ini:

" />
Published On: Kam, Okt 18th, 2018

Ieu Deudegan Présidén Chéchnya Anu Bakal Ngancurkeun Rézim Myanmar

Share This
Tags

SundaNews.net  — Saha sabeunerna Juntrung pamingpin Républik Chéchnya anu ngarana Ramzan Kadyrov.

Ngaran leungkeupna Ramzan Akhmadovich Kadyrov, lahir di Tséntoroi, Chéchén-Ingush ASSR, Chéchnya tanggal 5 Oktober 1976. Ti umur anu masih kénéh ngora manéhna geus dilantik jadi présidén Républik Chéchnya, dina tanggal 15 Pébruari 2007 pamintonan Présidén Vladimir Putin, Chéchnya nyaéa salah sahiji nagara beubeulahan Uni Sovyét jaman baheula.  Saméméhna, Ramzan Kadyrov salaku komandan militér anu kacida tangguh dina nyanghareupan pasukan- pasukan Rusia demi ngabéla ra’yat Chéchén.Présidén Ramzan Kadyrov nyaéta hiji pasohor anu teguh dina ngalakukeun kata’atan  saré’at Islam.  Dina kakawasa’an. kapamingpinanna, manéhna méré dukungan pinuh ka muslimah anu harayang maké hijab. Manéhna ogé ngalarang prakték pangjudian jeung ngajual minuman keras. Sawaktu kajadian panghina’an ka diri Nabi Muhammad SAW ku kartunis Dénmark, manéhna méré tindakan keras.

Manéhna nyebut Dénmark salaku nagara anu ngadukung térorisme kusabab polahna dalah sahiji wargana anu ngahina Islam maké dalih kabébasan. Béh dituna mah, Kadyrov ngalarang sakabéh turis anu warga nagara Dénmark ngalanto ka wilayah Chéchnya. Anéhna ogé nyaram aya aktivis atawa aktivitas LSM Dénmark di Chéchnya. Malahan Kadyrov ngahalalkeun geutih pelukis kartun nabi pikeun diruang kérépés’.

Manéhna lain wungkul katelah teges jeung gedé kawani, manéhna ogé kawéntar salaku présidén panonoman umat dina nerapkeun nilai-nilai ajaran agama Islam. Sahanteuna aya sababaraha kabiasa’an anu jadi program anu dipaké ti mimiti manéhna mingpin Chéchya,  diantarana :

  1. Kabiasa’anna sapopoéna maca solawat 5000 kali dina sapoéna.
  2. Sakabéh Pajabat Nagara katut para Menteri wajib Solat Isya’ Shubuh Barjamaah di masjid, anu heunteu ngalakonan jabatanna bakal dipecat.
  3. Anakna anu karék umur sakitar 10 taun geus apal al qur’an
  4. Cinta jeung ulama’ katut habaib.

Ramzan Kadyrov ogé katelah salaki nonoman pamimpin anu mikacinta tur dekeut  jeung para Ulama. Lisanna tak teu weuléh ngucapkeun solawat nabi. manéhna nganjurkeun ka para pajabat kudu ngabiasakeun maca solawat Nabi.

Ceuk sababaraha sumber nu kapercaya  Ramzan sok rémén maca solawat ka Nabi Muhammad, nalika keur waktu kosong tina cumarita.

Teu kaluar tina sikeup tegesna dina ngabéla Islam, Kadyrov mangrupakeun hiji pangadeug anu weulas asih.

 

Salain éta Présidén ayeuna ogé ngawajibkeun ka sakabéh polisi jeung tantarana pikeun solat subuh jeung isa barjama’ah di masjid. Wartana, saha waé anu wangkelang teu nurut kana paréntah résikona nyaéta dipecat tina jabatanna.

Sawaktu solat jum’at, Présidén nolak aya dishap panghareupna, kusabab shap panghareupna pikeun para ulama jeung habaib.Kusabab kitu manéhna sok aya di shap ka tilu.

Rarayna teubih tina kilimis. Manéhna tara ngahésékeun kana urusan. Reusep miara ucing Siam jeung singa Aprika.

Obsesi Ramzan rék ngabangun Masjid pang gedéna  di Éropa

Ramzan Kadyrov asal muasalna tina kahirupan anu keras tina  masalah duniawi. pimpinan milisi bersenjata sawaktu Chéchnya aya dina situasi chaos pinuh ku kakerasan bersenjata. Tapi manéhna boga sikeup anu tegas dina hal judi jeung inuman keras diharamkeun. Tur nyirun masjid nu pang badagna di Éropa ,” ucapRamzan ka surat kabar satempat, The Guardian, sawajtu panempatan batu mimiti dina pang wangunan masjid éta. Ayeuna impiana  jadi ngabukti. Masjid nu kapasitas 10.000 jamaah bakal jadi masjid pang ahéngna di kawasan Éropa geus ngajengleng di Kota Shali Chéchnya.

Déwan Ulama Chéchnya ulama  dina siaran pérsna nyebutkeun, masjid anyar ieu bakal dilengkepan  sarana pendidikan Islam (madrasah) jeung sakola pikeung para hapidz penghapal Al-Quran (hafidz).  “Éta hasil tarekah pamingpin kami, (Présidén Chechnya) Ramzan Kadyrov,” ucapna.

“Chechnya geus nyiptakeun kondisi jeung ngajamin kabébasan pikeun diajar  ngalakukeun ajaran Islam,” ucapna sakumaha dikutip situs radio Voice of Rusia.

Pangwangunan masjid, anu rancangana dirancang ku tim arsiték ti Uzbékistan, diperkirakeun bakal méakeun waktu kana tilu taunan.

Waktu ieu Chéchnya geus boga masjid badag, Ahmad Kadyrov Mosque, anu dikenal sebutan ‘Heart of Chéchnya’  (jantung Chéchnya). Ahmad Kadyrov nyaéeta bapana Ramzan Kadyrov. Chécnyageus jadi  nagara Islam anu hayang ngabangkitkeun deui sajarah Islam jeung kajaya’an Islam jaman baheula.

Saprak kapilih jadi présidén, Ramzan geus disibukkeun ku tugas-tugas pangelola’an nagara. Réa nu teu nyangka, Chéchnya anu gus ancur kusabab perang, ayeuna mulai nata deui jadi rapi jeung bersih.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>