Bagikan ini:

" />
Published On: Rab, Okt 3rd, 2018

Sumba NTT digénjlong gempa opat kali ngaruntun

Share This
Tags

Sumba, Sundanews.net  —  Saloba opat kali gempa bumi anu nuruntut ngagenjlong taneuh Sumba, Provinsi Nusa Tenggara Timur (NTT), poé Salasa (2/1) isuk.

BMKG ngalaporkeun gempa mimiti kajadian dina wanci 06.12 WIB dina kakuatan 5,2  skala Richter (SR), 66 kilométer sabelah kulon daya Sumba Timur, dina paneuleuman 10 kilométer.

Tilu gempa saterusna kajadian dina itungan menit dina kakuatan antara 5,3 SR tepi 6,3 SR.

Anu kiwari lumangsung dina wanci 07.16 WIB dina kakuatan 6,3 SR dina dayeuh nu sarua. Kaopat gempa éta, sakumaha anu dilaporkeun ku BMKG, teu mawa potensi kana tsunami.

Juru omong Badan Nasional Penanggulangan Bencana (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, méré iber réhna balukar ieu gempa karasa kuat salila 3-5 detik.

“Masarakat riweuh jeung pabaliut keluar ti imah jeung wangunan. Budak SD geumper jeung ceurik, para guru ménta kolotna supaya ngajaremput maranéhannana,” ucapna.

Impleungana, can aya laporan korban jiwa jeung keruksakan. Anapon Badan Penanggulangan Bencana Daérah (BPBD) masih kénéh ngalakuken panalungtikan jeung pancateutan pikeun data. (ntm)

 

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>