Bagikan ini:

" />
Published On: Rab, Sep 26th, 2018

Arab Saudi Nyaram Habib Rizieq ka Malaysia

Share This
Tags

Jakarta, SundaNews.net  —  FPI ngarasa kesel kuprilaku “diskriminasi” ka Habib Rizieq Shihab nu dilakukeun ku patugas imigrasi Arab Saudi. Manéhna diklaim teu meunang indit ka Malaysia jeung euweuh alesan anu jelas. Pamaréntah Saudi teu ngajelaskeun alesan dilarangna hal éta.

Sahubungan ku éta hal, FPI jeung GNPF-Ulama nepungan Wakil Ketua DPR Fadli Zon pikeun nyawalakeun masalah intimidasi anu dilakukan petugas Imigrasi Arab Saudi ka imam besar FPI Habib Rizieq Syihab.

Riungan digelar di balé rapat pingpinan DPR,  di kompléks parlemén, Senayan, Jakarta, Salasa (25/9/2018). Di antarana anu nyumpingan aya juru carita FPI Munarman jeung tim advokasi GNPF-Ulama Nasrulloh Nasution

Nasrulloh ngajéntrekeun siga kumaha diskriminasi éta anu tumiba ka Rizieq sawaktu rék ngurus visa pikeun indit ka Malaysia guna ngabéréskeun disértasina, saeunggeus bulan Juli 2018. Tisaprak éta, ceuk Nasrulloh, Rizieq teu meunang indit ka Malaysia lamun euweuh maksud anu jelas.

“Habib Rizieq ka Malaysia pikeun nepungan Promotor Doktoral jang ngaréngsékeun disértasina. Perlakuan ieu mangrupakeun hiji cara  pencekalan jeung diskriminasi anu kuduna teu dilakukeun,” ucap Nasrulloh.

Palarangan éta terus dipersoalkeun ka pajabat pamaréntah Arab Saudi.  Tapi, euweuh aleusan nu beuner anu diteupikeun dina hal palarangan éta.

Dikanyahokeun, tisaprak 2017, Habib Rizieq tumeutep samentara di Arab Saudi. Salama éta, ucap Nasrulloh, Habib Rizieq teu weuleh nurut kana peraturan hukum anu berlaku di Arab Saudi.

“Perlakuan diskriminatif jeung intimidatif éta sakuduna teu dialaman ku WNI di luar nageri. Sabab, WNI di luar nageri ogé dibéré jaminan parlindungan hukum kalawan teu pilih bulu,” ucapna.

Nasrulloh jeung timna ngarasa curiga ayana pihak-pihak anu boga maksud kana palarangan éta. Dina hal ieu, Nasrulloh ménta DPR ngagero Menlu, Kapolri, jeung Ka BIN pikeun nanyakeun éta pasoalan.

“Teupi ka detik ieu euweuh déportasi, kami jadi curiga ayana pihak-pihak anu boga kapentingan nyeugah manéhna datang ka Indonésia,” ucap Nasrulloh.

Kusabab aya pangaduan, Fadli ngucapkeun DPR bakal nalungtik sakabéh laporan anu diajukan FPI ieu. Fadli ngucapkeun lain waé ukur Habib Rizieq, pamaréntah ogé wajib nungkulan ngabantu sakabéh WNI sawaktu ngalaman kateuadilan.

“Laporan bakal ditarima jeung kami rék neruskan anu sasuai jeung mékanisme di DPR, eungké ogé bakal teupi ka komisi nu dibutuhkeun, dina halieu Komisi III jeung I kabeuneuran aya dina pangawasan kuring,” ucap Fadli. (adz/dw)

 

 

 

 

 

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>