Bagikan ini:

" />
Published On: Rab, Sep 19th, 2018

Rusia Neumléhkeun Israél nu jadi sabab ragragna kapal Militérna lantaran ditémbak ku Suriah

Share This
Tags

Moskow, SundaNews.net  – – Pihak Rusia nyebutkeun ragragna kapal pangintei boga Rusia di luhureun Laut Tengah anu niwaskeun  15 urang kusabab dibedil ku rudal Suriah. Tapi dina hal ieu maranéhannana nyalahkeun Israél ogé.

Rusia nyebutkeun réhna éta kapal kajebak dina baku tembak antara Israél jeung Suriah.

“Pilot Israél ngagunakeun kapal Rusia pikeun taméng jeung ngadorong sangkan abus ka barisan pertahanan Suriah,” ceuk juru omong Kamenterian Pertahanan Mayor Jénderal Igor Konashénkov ngabéjakeun dina hiji parnyataan.

Menteri Pertahanan Sérgei Shoigu nyebutkeun mitrana ti Israél nyaéta Menteri Pertahanan Avigdor Lieberman, Selasa (18/9), yén Israél “sagemleungna bisa disalahkeun” tina tiwas awak kapalna.

Maranéhannana pihak Israél heunteu méré paringetan ayana operasi militer di Provinsi Latakia tepi kasamenit saméméh éta kajadian serangan. Jadi teu cukup méré waktu kana kapal  Rusia piken kaluar ti lokasi kajadian.

Boh militér Israél atawa Kamenterian Luar Nagari Israél nolak méré omongan ngeucap ka Rusia.

Kamenterian Pertahanan Rusia ngabéjakeun réhna operasi di Laut Tengah keur lumangsung. Maranéhannana manggihan beulahan kapal di laut jeung engges ngalakukeun panyalameutan sababaraha mayit jeung potongan-potongan tina éta kapal.

Krémlin kadéngé usik kalawan ati-ati saenggeus éta serangan, jeung nolak pikeun méré omongan, ngenaan masalah perkara jeung Israél.

Dmitry Peskov, juru omong Présidén Vladimir Putin,  ngabéjakeun ka wartawan réh na Krémlin keur “nalungtik situasi” jeung teu méré omongan lewih jauh.

Kana sababaraha taun, Israél dan Rusia sacara khusus babarengan gawé pikeun nyegah bentrokna pasukan udara di langit Suriah. Para pajabat militér Israél sameméhna muji épéktivitas gawé bareng ieu.

Leungitna kontak jeung kapal

“Kami kaleugitan kontak jeung awak kapal Il-20 Rusia di luhur Laut Tengah 35 kilométer ti  pantai Suriah sawaktu balik ka pangkalan udara Khmeimim,” kamenterian pertahanan Rusia nyebutkeun, Salasa isuk-isuk.

Dugi ka wanci ieu, nasib tangtara militér “acan di kanyahokeun” ceuk kamenterian sawaktu méré iber anu disiarkan ku kantor berita Rusia. Misi panalungtikan kapal masih lumangsung. (adz/dw/aljazeera)

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>