Bagikan ini:

" />
Published On: Jum, Sep 14th, 2018

Gubernur Kalbar Mapag Kadatangan Jamaah Haji

Share This
Tags

Pontianak, PontianakNews.net  —  Rombongan jamaah haji asal Kalimantan Barat mimiti daratang  di Asrama Haji Pontianak. Kadatangan maranéhannana disambut Gubernur Kalbar Sutarmidji, Salasa (11/9).

Dina panyambutanna, Sutarmidji ngucapkeun rasa syukur, “Alhamdulilah jamaah haji asal kalbar parantos wangsul deui kalawan salamet,” ujar Sutarmidji.

Manéhna ngutarakeun réhna dugi ka danget ieu tos nampi laporan aya 9 urang jamaah haji anu ngantunkeun di tanah suci mekah.

“Anu pang seueurna ti  kloter 13 jeung kloter 16, kukituna mugi-mugi anu ngantunkeun dipaparin tempat anu saé ku Alloh swt. kalayan ditampi ibadah hajina janteun haji anu mabrur,” ucapna.

Manéhna nganjurkeun sangkan para jamaah haji, terus ningkatkeun amalan hajina dina kahirupan sapopoé.

“Simkuring ngaharepkeun para jamaah haji sawangsulna ti taneuh suci ngajaga solat lima waktu supaya di masjid, tepat kana waktuna, sabari terus neleuman ilmu agama,” ucapna.

Sawaktu ditanya ngeunaan panambahan jumlah bobot jamaah haji, Sutarmidji ngaharepkeun ka pamaréntah pusat supaya bisa nambahan pikeun wilayah Kalbar.

Mudah-mudahan aya paningkatan bobot kuota hajina sahingga waktu nungguanna bisa ngurangann”dina waktu ieu jarak waktu nunggu jamaah hajina 10 tahun éta waktu anu lila” ucapna.

Samentara ketua umum panitia jamaah haji 2018, Mahmuda ngucapkeun, pikeun jamaah haji anu ngantunkeun di taneuh suci, pangseueurna ti Kota Pontianak.

“Kota Pontianak aya opat urang jamaah haji, Kabupatén Bengkayang saurang, Ketapang saurang, Kabupatén Sambas saurang, Kabupatén Mempawah saurang,” ujar Mahmuda.

Manéhna ngajeulaskeun, araruihna para jamaah haji badé dikawitan  tanggal 10 hingga 15 Séptémber 2018 anu badé dongkap, ti pihak panitia parantos nyayogikeun lima armada bis kanggo ngajemput jamaah haji anu aruih.

“Pikeun keloter 11 kamari aya 445 jalmi anu kawit ti Kabupatén Kubu Raya, Kayong Utara jeung Sekadau parantos sumping, dinteun ieu kloter 12 parantos dugi,” ucap Mahmuda.

Kloter 12 anu kawit ti Kabupatén Bengkayang, Ketapang jeung Kapuas Hulu jumlahna 442 urang.

“Saeunyana total kasaluruhan jamaah haji téh 444 urang tapi kulantaran aya nu ngantunkeun ti Kabupatén Ketapang saurang jeung Kabupatén Bengkayang saurang,” ucapna.

Manéhna nambahkeun réhna aya inpormasi bahwa aya jamaah haji Kalbar anu masih dirawat di rumah sakit kusabab geuring.

“Aya ogé jamaah haji ti kabupatén Bengkayang anu geuring di Madinah, engké dimana geus cageur karék diuihkeun kana kloter Kalbar nulainnya,” ucapna Mahmuda. (adz/rmol kalbar)

 

 

 

 

 

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>