Bagikan ini:

" />
Published On: Kam, Sep 13th, 2018

Uni Éropa Ngilu nalangsa Ku digeularna Éksékusi Massal di Mesir

Share This
Tags

Abdul Fattah al-Sisi ngagulingkeun Morsi dina waktu kudéta militér banjir getih.

Brussels, SundaNews.net  —  Uni Éropa (UÉ) poé Senén (10/9) nyaritakeun béla sungkawa anu gedé ku kaputusan éksékusi massal anggota Ikhwanul Muslimin di Mesir.

“Aya kamangmang ngeunaan hak katuduh pikeun pangadilan nu adil, patali éksékusi hukuman mati 75 anggota Ikhwanul Muslimin ku pangadilan di Mesir, ”ceuk juru bicara Kawijakan Luar Nagari jeung Kaamanan Uni Éropa Maja Kojiancic dina hiji parnyataanna

Sajaba ti éta, kusabab perkara ieu ngabalukarkeun ngalemahkeunna kana kataatan sacara prosedur, ” omongna téh”.

“Sim kuring ngaharepkeun pihak pangawasa Mesir ngamumulé kana Konstitusi Mesir jeung kawajiban internasional , ” tambahna.

Mesir enggeus digeunjleungkeun ku kakerasan jeung peperangan ti saprak 2013, sawaktu Mohamed Morsi digulingkeunna tina salaku présidén kahiji, anu dipilih ku ra’yat Mesir, Manéhna salaku pamingpin Ikhwanul Muslimin anu di jebloskeun kana panjara.

Abdul Fattah al-Sisi ngagulingkeun Morsi dina waktu kudéta militr banjir getih.

Saenggeus ampir lima taun tisaprak digulingkeuna Mursi, pihak berwenang Mesir enggeus ngalakukeun panindasan nu euweuh eureuna ka saha waé nu béda pamadegan, balukarna niwaskeun ratusan ra’yat, sarta ngajebloskeu rébuan jalma, sababaraha jalma ngomong puluhan, réa ogé jalma nu teu salah dijebloskeu ka panjara.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>