Bagikan ini:

" />
Published On: Sab, Sep 8th, 2018

Pingpinan Média Online Cakrabuananews.com boga maksud ngajalankeun ibadah haji kucara naék sapédah.

Share This
Tags

Jakarta, Cakrabuananews.com — Pamingpin Umum média online Cakrabuananews.com Ditambah salaku Présidén Konfédérasi Jurnalis Muslim Indonésia (KJMI), Ali Dzulfiqar S.M. Noorman, ngarencanakeun ngajalankeun ibadah haji di usum haji 1440 H, taun hareup kucara ngagoés sapédah ti kota Pontianak, Kalimantan Barat, ka taneuh suci Mékkah, Arab Saudi.

Diperkirakeun perjalanan indit tanggal 20 bulan Novémber 2018, atawa pas pisan jeung tangal 12 Rabiul Awwal 1440 H. Ieu teh hiji moméntum penting pikeun pangingetan Maulid Nabi Muhammad Sholalloohu ‘Alaihi Wasallam.

Ibadah haji mangrupa rukun Islam nu ka-5, ibadah hususnu diwajibkeun sakali saumur hirup pikeun nu sanggup migawéna.

Nurutkeun Ali Dzulfiqar, yén pangartian sanggup dina migawé haji, lain wungkul dihartikeun dina kamampuhan finansial anu geus nisab atawa cukup mampuh jang indit ka tanah suci. “Tapi bisa ogé ku cara ngalaksanakeunna ku kamampuhan pisik, aya jalma sanajan teu aya bekel jang ka tanah suci tapi nyatana maranéhannana sanggup migawé ibadah Haji,” cenahna.

Aya nu jadi conto, hiji mangsa urang Prancis nu ngarana Salim Moumou, ngagoés sapédah sajauh 4.800 KM keur ngahontal kota suci Mekkah ti nagarana.  Perjalanan ibadah  ieu, ceuk Salim Moumou ka inspirasi ti akina nu ngalaksanakeun haji jeung ku cara nikreuh lempang.

Ti Prancis manéhna ngagoés sapédah ngaliwatan Bélgia, Swiss terus ka Italia. Ti Italia manéhna balayar ka Turki sarta neruskeun perjalanan nggoés sapédah na ka Suriah, Jordania, saterusna asup ka Arab Saudi.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>