Bagikan ini:

" />
Published On: Jum, Sep 7th, 2018

Israél cekal Ahed al-Tamimi Jeung kulawargana ka Luar nagari

Share This
Tags

Yerussalem, Sundanews.nét — Otoritas Israél ngalarang gadis rumaja gedé wananén  Paléstina nu umurna 17 taun Ahed al-Tamimi sarta kulawargana indit ka luar nagari.

Dirilis ti Anadolu Agency, bapana Ahéd, Basim al-Tamimi nyarita yén kulawargana boga rencana badé ngahadiran sajumlah acara keur nyaritakeun pangalaman kulawargana waktu soldadu Israél ngalarang maranéhanana jeung pajoang ra’yat Paléstina.

“Kami boga rencana keur ngalakukeun perjalanan ka luar nagri poé Jumaah isuk ieu. Tapi, Kantor Urusan Sipil Pamaréntah Paléstina ngabarkeun yén Israél enggeus ngaluarkeun kaputusan ngalarang ka luar nagari ka kami, ” ceuk manéhna.

Otoritas Paléstina henteu mikeun rincian naon waé patali nu dijadikeun sabab kaputusan larangan Israel kasebut.

Al-Tamimi sorangan enggeus kungsi kabawa dina sababaraha konperénsi sarta pestival pro-Paléstina di jero jeung di luar Paléstina, kawas di Turki, Prancis sarta Afrika Selatan.

Saprak panahanan na, rumaja Paléstina ieu jadi simbol lalawanan Paléstina nolak pangjajahan Israél.

Di taun 2012, al-Tamimi dianugerahan pangajén wananén Hanzala ku Kota Basaksehir di Istanbul sabab kawananén nolak soldadu Israél nu nangtang dulur lalaki na.

Basa éta, Perdana Menteri Turki Recép Tayyip Érdogan (ayeuna présidén Turki) sarta garwa na enggeus nunjukkeun pangrojong maranéhanana ka al-Tamimi kalawan manggihan mojang éta di Istanbul. (adz)

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>