Bagikan ini:

" />
Published On: Kam, Sep 6th, 2018

Sabaraha Wates Maksimum Gula nu Beunang Urang Konsumsi Dina Sapoe?

Share This
Tags

Sundanews.net — Dicutat ti hellosehat.com yén gula mangrupa salah sahiji sumber énergi  nu diperlukeun manusa. Tapi, lamun kaleuwihan, gula bisa nyebabkeun anjeun rentan ngalaman gangguan kaséhatan. Pasalna, kaleuwihan asupan gula henteu ngan nyebabkeun panambahan bobot awak nu téréh,  tapi ogé bisa nyebabkeun obésitas nu mangrupa panyebab utama diabétés sarta panyakit jantung.

Gula ngagaduhan asa amis nu nyieun kadaharan sarta inuman jadi ngeunah sarta nikmat. Tapi kudu émut, ngonsumsi gula kaleuwihan bisa risiko ka kaséhatan. Cacak kitu, lain boga maksud ngalarang ngonsumsi gula, ngan waé penting ngawatesan asupan gula per poé .

Sabaraha loba asupan gula maksimal dina sapoé?

Penting pikeun anjeun ngadalikeun asupan gula per poé. Semet konsumsi gula, uyah, sarta lemak nu dibongbolongankeun ku Kementerian Kaséhatan Républik Indonésia per jalma dina per poé yakti 50 gram gula atawa sarimbag kalawan 5-9 sendok téh, 5 gram uyah atawa nu sarimbag kalawan 1 sendok téh, sarta 67 gram lemak atawa sarimbag kalawan 3 sendok dahar minyak.

Pikeun Anjeun nu rutin aktivitas jeung olahraga sugan teu penting dihawatiran sabab sistim awak Anjeun sanggup ngabeuleum loba kalori. Tapi pikeun nu gaduh panyakit diabétés, sasaéna bener-bener ngadalikeun asupan gula sarta karbohidrat sangkan kadar gula getih Anjeun kakendali.

Kumaha cara ngadalikeun asupan gula per poé?

Katut aya sababaraha cara nu bisa Anjeun pigawé keur ngadalikeun asupan gula per poé :

  1. Konsumsi kadaharan dina wangun aslina 
    Perkara nu penting diperhatikeun keur ngadalikeun asupan gula nyaéta ku cara ngonsumsi kadaharan dina bentuk aslina, lain olahan. Gula alami aya dina dina kadaharan, utamana buah-buahan seger. Ku sabab éta, jeung ngonsumsi buah-buahan seger Anjeun kudu na teu meryogikeun gula dina bentuk olahan deui. Sajaba ti éta, Anjeun ogé penting ngimbangan asupan gula ti protein atawa lemak.
  2. Pariksa mérék dagang giji di kadaharan bungkusan
    Upami Anjeun ngonsumsi kadaharan bungkusan, tong poho keur mariksa label mérék, niléi giji na keur nyiar kanyaho sabaraha kandungan karbohidrat sarta gula na. Kandungan gula bisa ditingali di bungkusan jeung merhatikeun kata-kata nu ngabogaan ahiran ‘osa’ atawa ‘ol’,kawas glukosa, fruktosa, dekstrosa ,maltosa, sukrosa, laktosa, manitol, sarta sorbitol dina bungkusan kadaharan olahan.
  3. Rutin pariksa gula getih 
    Perkara séjén nu bisa Anjeun pigawé keur ngadalikeun asupan gula per poé nyaeta ku cara rutin ngalakukeun pangecekan gula getih. Pasalna perkara ieu ngabantu Anjeun teurang kumaha awak réaksi ka kadaharan nu tangtu ku kituna awak sanggup ngalakukeun panyesueian dina ngonsumsi kadaharan ataupun obat-obatan engkéna.
  4. Biasakeun gaya hirup séhat
    Jaba tilu cara nu enggeus disebatkeun di luhur, Anjeun ogé bisa ngalakukeun parobahan gaya hirup jeung nerapkeun gaya hirup séhat. Asal rutin olahaga, ngadalikeun porsi kadaharan, istirahat nu cukup, ngadalikeun strés, jeung sajabana.
    Anjeun ogé bisa nyingkatkeun kadaharan dumasar skala kapentinganana, kawas ngahindaran ngonsumsi inuman hampang, jus buah nu ditambahan gula, es bonbon, kueh, buah kaléng, sarta buah garing. Alusna paké mamanis alami kawas kayu manis, ékstrak almon, vanili, jahé, madu sarta lemon keur nyieun resép kadaharan.

 

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>