Bagikan ini:

" />
Published On: Kam, Sep 6th, 2018

Israél arék Nutup kadutaan Besar na di Paraguay

Share This
Tags

Yerussalem,Sundanews.net — Dicutat ti Anadolu Agency, Israél rék nutup kadutaan na di Paraguay. Israél enggeus manggil duta besarna keur ngabahas masalah kasebut, nurutkeun parnyataan ti Kantor Perdana Menteri Israél.
Langkah éta dilakukeun sanggeus nagara Amérika Latin éta nyalabarkeun rék mindahkeun kedutaanna ti Yérusalem ka Tél Aviv.

Menteri Luar Nagari Palestina Riyad Al-Maliki ogé nyalabarkeun poé  Rebo peuting yén nagarana arek muka kadutaan di ibukota Paraguay, Asuncion, nyusul langkah Paraguay ngarelokasi kadutaan besarna.
Nurutkeun kantor berita Paléstina WAFA, Maliki nyarita dina hiji parnyataan katulis yén Présidén Palestina Mahmoud Abbas enggeus maréntahkeun pamaréntah na keur muka kadutaan di Asuncion.
Muji langkah Paraguay, Maliki nyarita yén kadutaan na rék téréh dibuka.

Manéhna ogé ménta nagara séjén keur muka kadutaan maranéhanana di Paraguay sabab “sikap maranéhanana nu boga prinsip” ka masalah ieu.

Menteri Luar Nagari Paraguay Luis Alberto Castiglioni poé Rebo ngomong yén kadutaan nu tadina dipindahkeun ti Tél Aviv ka Yerusalem, arék dipindahkeun balik deui ka Tél Aviv.

“Dina usaha keur ngajamin katengtreman nu luas, adil sarta permanén di Timur Tengah, Paraguay hayang kontribusi di usaha diplomatik régional, ” ceuk diplomat senior éta.

Sanggeus AS sarta Guatemala, Paraguay tanggal 21 Méi mindahkeun kadutaan ti Tél Aviv ka Yerusalem.

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>