Bagikan ini:

" />
Published On: Rab, Sep 5th, 2018

Présidén Ngalantik salapan gubernur Jeung wakil gubernur nu kapilih.

Share This
Tags

Jakarta, Sundanews.net  —  Salapan gubernur sarta wakil gubernur nu kapilih meunang dina pilkada sarentak 2018 resmi dilantik ku Présidén RI Joko Widodo poé Rebo (5/9. ) Salapan gubernur jeung wakil gubernur kasebut di antarana ti Propinsi Kalimantan Barat, Propinsi Jawa Barat jeung Propinsi Jawa Tengah sarta Propinsi Papua.

Nurutkeun Menteri Dalam Negeri RI Tjahjo Kumolo, digancangkeun na palantikan éta kusabab euweuh gugatan sengkéta pilkada ka MK ti calon gubernur sarta wakil gubernur nu kapilih.

“Masih aya dalapan calon gubernur sarta wakil gubernur nu kapilih ti daérah lainna nu acan dilantik , ” ceuk Tjahjo Kumolo di Kompléks istana Kaprésidénan, Jakarta poé ieu.

Maranéhanana nu acan dilantik sabab mangsa jabatan gubernur jeung wakil gubernur acan réngsé.

Contona jabatan Gubernur Nusa Tenggara Barat arék tepi kana akhir mangsa jabatanna tanggal 17 Séptémber ka hareup, samentara mangsa jabatan Gubernur Kalimantan Timur arék réngsé 20 September sabab nu maranéhanana jadi calon législatip (caleg) DPR.

Ceuk Tjahjo Kumolo, palantikan dalapan gubernur lainna arék dilakukeun sacara bertahap. Keur opat gubernur lainna direncanakeun bakal dilantik tanggal 17-27 Séptémber ka hareup.

Katut ngaran calon gubernur sarta wakil gubernur kapilih nu dilantik poé ieu:

1.Ganjar Pranowo-Taj Yasin   Maimoen ti Propinsi Jawa Tengah
2.idwan Kamil-Uu Ruzhanul Ulum ti Propinsi Jawa Barat.
3.Edy Rahmayadi-Musa Rajekshah ti Propinsi Sumatera Utara
4.I Wayan Koster-Tjokorda Oka Artha Ardhana Sukawati ti Propinsi Bali.
5.Sutarmidji sarta Ria Norsan ti Propinsi Kalimantan Barat.
6.Lukas Enembe sarta Klemen Tinal ti Propinsi Papua.
7.Viktor Bungtilu Laiskodat-Josef Nae Soi ti Propinsi Nusa Tenggara Timur.
8.Ali Mazi-Lukman Abunawas ti Propinsi Sulawesi Utara
9.Nurdin Abdullah-Sudirman Sulaiman ti Propinsi Sulawesi Selatan.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>