Bagikan ini:

" />
Published On: Rab, Sep 5th, 2018

KJMI Ngaluarkeun Parnyataan Kecam Vonis Pidana 2  Jurnalis Myanmar 

Share This
Tags

Jakarta, Sundanews.net  — Konfederasi Jurnalis Muslim Indonesia (KJMI) ngecam vonis pidana panjara anu dilabuhkeun pangadilan Myanmar ka dua wartawan lokal, Wa Lone sarta Kyaw Soe Oo, anu damel pikeun Reuters .

Présidén KJMI Ali Dzulfiqar S.M. Noorman ngaluarkeun daweun dina putusan pangadilan kasebut, “putusan éta mangrupa anceman serius pikeun kabébasan pérs di Myanmar. “ Ieu biasa jadi  présédén buruk sarta kemunduran pikeun démokrasi di Myanmar, cenahna.

Di handap ieu parnyataan daweung KJMI dina vonis 7 taun panjara dua wartawan Myanmar, nyaéta:

Bismillahirrahmanirrahiim
Pakait jeun kaputusan pamaréntah Myanmar ngaliwatan kaputusan pangadilan nagara kasebut dina  poé Senen 3 Séptémber 2018, anu ngalabuhkeun vonis tujuh taun panjara ka dua wartawan Reuters, Wa Lone sarta Kyaw Soe Oo, dina tuduhan ngabogaan dokumén-dokumén resmi sacara henteu sah, kalawan ieu Presidium Pusat Konfederasi Jurnalis Muslim Indonesia (PP KJMI) ngaluarkeun kaputusan:

  1. Putusan ieu mangrupa palanggaran Hak Azasi Manusa (HAM) pamaréntah Myanmar ka dua wartawan Reuters kasebut. dimana, sakedahna maranéhanana ngabogaan hak kabébasan ngajalankeun tugas, sarta hak maranéhanana meunangkeun sagala inpormasi tanpa wates nu ditangtayungan ku hukum HAM internasional.
  2. Kaputusan éta mangrupa anceman serius ka kabébasan pérs di Myanmar husunya sarta Asia Tenggara umumna. Ogé présédén buruk jeung kemunduran pikeun démokrasi Myanmar.
  3. Nyedek ka Ménta otoritas Myanmar ngajenan hak kadua wartawan kasebut dina ngajalankeun propesi maranéhanana.
  4. Nyatakeun pangrojong ka kadua wartawan kasebut sarta Reuters salaku institusi pikeun kadua wartawan éta nu damel pikeun narékahan pangmbébasan duanana sacara hukum.
  5. Ménta dibébaskeun na tanpa sarat kadua wartawan, Wa Lone sarta Kyaw Soe Oo ti jeratan hukum Myanmar.
  6. Mundut ka nagara-nagara di sakumna dunya nolak kaputusan éta sarta nyedek dibébaskeun na Wa Lone sarta Kyaw Soe Oo.

Kitu parnyataan daweung kami, dikaluarkeun supados diperhatikeun

Rebo,6 September 2018 / 25 Dzulhijah 1439 H.

Billahi fie sabililhaq,  Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Ali Dzulfiqar S.M. Noorman,
Presiden KJMI

 

 

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>