Bagikan ini:

" />
Published On: Sen, Sep 3rd, 2018

Soldadu Isrél nembakkeun pélor seukeut ka arah démontran Palestina

Share This
Tags

Gaza, Sundanews  —  Soldadu Isrél nembakkeun pélor seukeut ka arah démontran Palestina, ngaraheutkeun 52 jalma di Juma’ah ka 23 protés anti-pangjajahan saprak Maret nu kaliwat.

Dina parnyataan, Kamenterian Kaséhatan Gaza ngomong, jalma-jalma Paléstina nu tatu di perbatasan wétan Gaza dina aksi “Great Return March”. kitu ceuk Anadolu Agency ngalaporkeun dikutip ku cakrabuananews, Ahad (2/9).

“Seorang relawan pagawé médis sarta saurang anak umur 10 taun aya dina kaayaan kritis , ” ceuk parnyataan éta, nambahan aya 188 jalma Paléstina ogé kakeunaan akibat gas cipanon.

Para démonstran nungtut “hak keur balik deui” ka imah-imah sarta désa-désa maranéhanana di Paléstina nu bersejarah di mana maranéhanana diusir di taun 1948 keur mikeun jalan pikeun nagara anyar Israél.

Maranéhanana ogé nungtut ditungtungan na blokade 11 taun Israél di Jalur Gaza nu enggeus ngamusnahkeun ékonomi di kantong basisir sarta nyulitkeun 2 juta jalma nu cicing na  meunang barang kaperluan poko.

Saprak démonstrasi Gaza nu dimimitian di 30 Maret, leuwih ti 170 démonstran Paléstina enggeus jadi martir sarta rebuan lain na tatu ku pasukan Israél nu ditempatkeun di sapanjang sisi séjén ti zona nu jadi seundak. (adz)

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>