Bagikan ini:

" />
Published On: Sen, Sep 3rd, 2018
Asia / Dunya | By

Saurang Tiwas,13 Tatu Akibat Serangan bom di Philipina Kidul

Share This
Tags

gambar, ilustrasi

Zamboanga, Sundanews  —  Serangan bom kadua niwaskeun hiji jalma sarta ngaraheutkeun 13 lain na di kota Isolan di Propinsi Sultan Kudarat di kidul Filipina poé Ahad peuting.

Nurutkeun laporan awal ti Kapulisian Nasional Philipina (PNP), bom bitu anu lumangsung di jero hiji toko komputer ieu niwaskeun saurang rumaja lalaki umur 18 taun  nu geura dilumpatkeun ka rumah sakit, tapi tiwas di meja operasi.

“Sim kuring nalangsa sabab korban-korban akibat tindakan kecingan ku jalma-jalma anu hayang ngahontal tujuan jahat maranéhanana tanpa madulikeun hirup warga sipil, ” ceuk Dirjén PNP Oscar Albayalde.

Insidén ieu lumangsung kurang ti saminggu sanggeus bitu nu séjén nu niwaskeun tilu sarta ngaraheutkeun welasan lainna di kota nu sarua, waktos wargi ngarayakeun teupang taun tangtung na kota kasebat sarta Festival Hamungaya dina minggu kaliwat.

“Kuring geus ngaluarkeun sagala usaha keur ngamankeun tempat kasebut cacak aya anceman, tapi perkara ieu angger lumangsung, ”ceuk Wali Kota Isulan, Marites Pallasigue.

Pallasigue ngomong serangan ieu bisa jadi mangrupa “misi ujian” keur  kumpulan Front perlawanan Islam Bangsamoro (BIFF) nu enggeus bai’at ka Daesh.

Sanajan BIFF teu ngaku tuduhan ieu, kumpulan intelijén Amérika SITE ngungkabkeun yén Daesh ngaku tanggung jawab dina pemboman ka soldadu Filipina di kota kasebut minggu kaliwat.

BIFF nyaéta kumpulan separatis bersenjata nu jumlahna kira-kira 1.000 jalma nu hayang nagara Moro nu merdika. (adz/anadolu agency)

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>